Fiscaal advies voor de horeca

8 september 2020 | Remco van der Veeke en Mr. Drs. Martin Klomp z

Er is meer op de wereld dan geld en cijfers alleen. Gelukkig maar. Om optimaal te kunnen ondernemen moeten het financiële, fiscale en administratieve plaatje uiteraard wel in orde zijn. In de komende edities gaan we nader in op diverse fiscale vraagstukken en valkuilen waar u als horecaondernemer tegenaan kunt lopen. Wij stellen u graag voor aan de heren die deze materie voor u trachten uiteen gaan zetten:

Remco van der Veeke AA (42) is als accountant werkzaam, met een focus op het MKB en daarbinnen jarenlang betrokken bij diverse ondernemers, waaronder ook in de Horeca. Remco heeft bijna 20 jaar ervaring in de accountancy en zit geregeld aan tafel bij directeuren van bedrijven tot aan de kroegbaas om de hoek. Deze ervaring heeft hij onder andere opgedaan bij een Nederlands Top 10 kantoor en is nu werkzaam bij Lentink De Jonge accountants & adviseurs. Remco heeft een ruime ervaring met het samenstellen van jaarrekeningen. Daarnaast adviseert hij samen met zijn collega’s ondernemers en is hij een betrokken sparringpartner.

Mr. Drs. Martin Klomp RB (37) is sinds 2006 werkzaam in de fiscale adviespraktijk en heeft ruime ervaring als fiscaal econoom en fiscaal jurist en staat daarin ondernemers bij met advies inzake diverse fiscale vraagstukken. Dat kan variëren van internationale tot aan BTW vraagstukken. Martin is een vaste auteur van de Fiscaal Up To Date, dit is een vakblad waarin actuele uitspraken van rechters worden uitgelegd, een aantal van deze artikelen zijn ook terug te vinden in de Telegraaf. Martin is als partner werkzaam bij Lentink De Jonge accountants & adviseurs.

Tip) zorg er als ondernemer voor dat je de juiste mensen om je heen verzameld, informeer bij collega-ondernemers en/of nodig een aantal partijen uit voor een gesprek als u zich bij wilt laten staan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: