FIOD sluit zaken Jacqueline Terberg

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen jaar interviewden wij Jacqueline Terberg, de 'koningin van de Korenmarkt'. Aan de Arnhemse markt opende ze in 2015 Café Madame Touché. Destijds runde ze de zaak met haar toenmalige vriend, maar de huur van 5000 euro konden ze door tegenvallende resultaten bijna niet opbrengen. Feitelijk gingen de zaken slecht. De relatie liep ook op de klippen, want Terberg geloofde niet meer in hun toekomst samen. Haar partner liet zich teleurgesteld uitkopen. Overigens had Terberg tot 2015 nooit een horecazaak gerund; zij was eerder werkzaam als receptioniste en als medewerker in de horeca.

Witwassen

Direct hierna ging Terberg een relatie aan met een 65-jarige Arnhemmer, die - zoals nu blijkt - verdacht wordt van witwassen van drugsgeld. Overigens was hij al eerder de fout in gegaan, maar Terberg geloofde heilig dat het geld uit een erfenis kwam, zo lezen we in De Gelderlander. Naief, dat zeker, en Terberg is blijkbaar gebruikt als strovrouw.

In de val getrapt

Niet alleen Terberg liet zich bespelen. Verschillende horecaondernemers aan het plein zijn in de val getrapt. Terberg nam het leegstaande eetcafé Bij Oma over, waarna ze het tarnsformeerde naar lunch- en dinercafé. Caféondernemers Maurice Schoot van Den Koopman en Ron Hofmans van De Barron maakten ook graag gebruik van de hulp die Terberg hen bood. Hun zaken stonden immers aan de rand van de afgrond en zij konden nu als cafébaas aanblijven.

Het vijfde café op haar vizier was café Stout, dat te koop staat. Dat gaat niet door. Sterker nog: op alle deuren van de horecapanden hangt nu een briefje waarop staat: 'Gesloten op last van de burgemeester van Arnhem', met vervolgens een verwijzing naar het wetsartikel. 

Inval door FIOD en politie

Dinsdagmorgen zijn de FIOD en de politie binnengevallen in het appartement van Terberg en haar gefortuneerde vriend. Terberg wordt gezien als strovrouw, ze is gebruikt door de man die via de Arnhemse horeca zijn criminele geld wilde witwassen. De Korenmarkt zit nu met een aantal dichte horecazaken en de koningin is van de troon gestoten. Niet het scenario dat aan alle gedupeerden voorgespiegeld werd... 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: