FIOD sluit zaken Jacqueline Terberg

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen jaar interviewden wij Jacqueline Terberg, de 'koningin van de Korenmarkt'. Aan de Arnhemse markt opende ze in 2015 Café Madame Touché. Destijds runde ze de zaak met haar toenmalige vriend, maar de huur van 5000 euro konden ze door tegenvallende resultaten bijna niet opbrengen. Feitelijk gingen de zaken slecht. De relatie liep ook op de klippen, want Terberg geloofde niet meer in hun toekomst samen. Haar partner liet zich teleurgesteld uitkopen. Overigens had Terberg tot 2015 nooit een horecazaak gerund; zij was eerder werkzaam als receptioniste en als medewerker in de horeca.

Witwassen

Direct hierna ging Terberg een relatie aan met een 65-jarige Arnhemmer, die - zoals nu blijkt - verdacht wordt van witwassen van drugsgeld. Overigens was hij al eerder de fout in gegaan, maar Terberg geloofde heilig dat het geld uit een erfenis kwam, zo lezen we in De Gelderlander. Naief, dat zeker, en Terberg is blijkbaar gebruikt als strovrouw.

In de val getrapt

Niet alleen Terberg liet zich bespelen. Verschillende horecaondernemers aan het plein zijn in de val getrapt. Terberg nam het leegstaande eetcafé Bij Oma over, waarna ze het tarnsformeerde naar lunch- en dinercafé. Caféondernemers Maurice Schoot van Den Koopman en Ron Hofmans van De Barron maakten ook graag gebruik van de hulp die Terberg hen bood. Hun zaken stonden immers aan de rand van de afgrond en zij konden nu als cafébaas aanblijven.

Het vijfde café op haar vizier was café Stout, dat te koop staat. Dat gaat niet door. Sterker nog: op alle deuren van de horecapanden hangt nu een briefje waarop staat: 'Gesloten op last van de burgemeester van Arnhem', met vervolgens een verwijzing naar het wetsartikel. 

Inval door FIOD en politie

Dinsdagmorgen zijn de FIOD en de politie binnengevallen in het appartement van Terberg en haar gefortuneerde vriend. Terberg wordt gezien als strovrouw, ze is gebruikt door de man die via de Arnhemse horeca zijn criminele geld wilde witwassen. De Korenmarkt zit nu met een aantal dichte horecazaken en de koningin is van de troon gestoten. Niet het scenario dat aan alle gedupeerden voorgespiegeld werd... 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: