Finalisten Gaia Green Awards bekend

29 juni 2017 | Thijs Jacobs

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 9 finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:

Restaurants:

aan Sjuuteeänjd (Schinnen)

De Veldkeuken (Bunnik)

GYS (Utrecht)

Strandpaviljoens

Pier 32 (Den Haag)

Timboektoe (IJmuiden Noordpier)

Zoomers ( Castricum aan Zee)

Hotels

Stadshotel Woerden (Woerden)

Ecomama Hotel (Amsterdam)

Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Erik van Dijk (Green Key Nederland)

Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)

Christine Absil (Good Fish Foundation)

Lenneke Post – Schot (Biojournaal)

André Brouwer (EKO keurmerk)

Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)

Jurylid Lonneke de Kort van Bookdifferent.com laat weten dat zij blij is dat zij door het inbrengen van haar expertise op het gebied van duurzaam toerisme een bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de horeca in Nederland: “Met de Gaia Green Awards geven wij duurzaam ondernemen een extra podium. Als jurylid ben in natuurlijk gebonden aan de opdracht, maar vanuit mijn eigen expertise leg ik extra nadruk op factoren als inspiratie, groene beleving en communicatie van groen naar de gasten toe. Wat mij betreft heel belangrijke factoren om onderscheidend en succesvol duurzaam te kunnen ondernemen”.

Proces



De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury. Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via de website van de Gaia Green Awards (https://greenleisure.wixsite.com/gaiagreenawards/stemmen-2017) .

Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: “Ik kan oprecht zeggen dat de 9 finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uit eindelijk winnaar per categorie te komen, de grote diversiteit in bedrijven maakt het een hele uitdaging om tot een goede vergelijking te komen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: