Finalisten Gaia Green Awards bekend

29 juni 2017 | Thijs Jacobs
Finalisten Gaia Green Awards bekend

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 9 finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:

Restaurants:

aan Sjuuteeänjd (Schinnen)

De Veldkeuken (Bunnik)

GYS (Utrecht)

Strandpaviljoens

Pier 32 (Den Haag)

Timboektoe (IJmuiden Noordpier)

Zoomers ( Castricum aan Zee)

Hotels

Stadshotel Woerden (Woerden)

Ecomama Hotel (Amsterdam)

Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Erik van Dijk (Green Key Nederland)

Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)

Christine Absil (Good Fish Foundation)

Lenneke Post – Schot (Biojournaal)

André Brouwer (EKO keurmerk)

Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)

Jurylid Lonneke de Kort van Bookdifferent.com laat weten dat zij blij is dat zij door het inbrengen van haar expertise op het gebied van duurzaam toerisme een bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de horeca in Nederland: “Met de Gaia Green Awards geven wij duurzaam ondernemen een extra podium. Als jurylid ben in natuurlijk gebonden aan de opdracht, maar vanuit mijn eigen expertise leg ik extra nadruk op factoren als inspiratie, groene beleving en communicatie van groen naar de gasten toe. Wat mij betreft heel belangrijke factoren om onderscheidend en succesvol duurzaam te kunnen ondernemen”.

Proces



De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury. Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via de website van de Gaia Green Awards (https://greenleisure.wixsite.com/gaiagreenawards/stemmen-2017) .

Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: “Ik kan oprecht zeggen dat de 9 finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uit eindelijk winnaar per categorie te komen, de grote diversiteit in bedrijven maakt het een hele uitdaging om tot een goede vergelijking te komen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: