Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

26 juni 2019 | Yonne van Geene

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019:

Strandpaviljoens

- Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL)

- The Shore (Scheveningen / NL)

- Sjoerd (Ameland / NL)

Hotels

- Blooming (Bergen / NL)

- Familiehotel Soll Cress (Koksijde / BE)

- Hotel Jakarta (Amsterdam / NL)

Restaurants

- MR & MRS. Watson (Amsterdam /NL)

- Veggies on Fire (Den Haag / NL)

- De Bottelarij (Wellen / BE)

Uitreiking

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op dinsdag 24 september 2019 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden door de vakjury en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie. 

Nieuwe prijzen

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Tijdens deze vierde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt aan de uitblinkers in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. De topper op het gebied van duurzame Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award. De finalist met de meeste publiekstemmen ontvangt de publieksprijs. 

Over de awards

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, Euro Toques, Dutch Cuisine, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, SANTAS Koffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan en initiatiefnemer Green Leisure (Group).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: