Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant

7 juli 2014
Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant

Op de tweede editie van het festival Welcome to The Village is er een eigen festivalrestaurant aanwezig. Het eiland Baaiduinen is van 18 tot en met
20 juli de plek waar bezoekers biologische slow food gerechten kunnen eten met daarbij zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren en goede wijnen. Het festival vindt plaats in de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden.

*Samenwerking*
"Drie jonge en lokale horeca-ondernemers hebben voor het eerst samengewerkt tijdens het ontwikkelen en uitvoeren van dit concept" - zegt foodprogrammeur Stephanie Kemper daarover. "Dat is mooi, want dat levert meer op dan alleen een supergoed menu in ons festivalrestaurant: de individuele expertise en vaardigheden worden uitgewisseld. En daar wordt iedereen beter van."

*Menu*
Op het menu staat onder meer groente uit Sexbierum, Fries Holstein rund en verse worst van wilde gans. Topkok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos maakt de gerechten op drie Big Green Eggs - barbecues van onverwoestbaar keramiek. Schaafsma is de eerste Friese chef met een toelating tot de Slow Food Chefs Alliantie. De gerechten gaan prima samen met speciaalbier of een bijpassende wijn. Het bier wordt verzorgd door de bierkenners van het Speciaalbier café de Markies. De wijn wordt geschonken en aangeraden door Restaurant Sems. Het menu is samengesteld door de drie Leeuwarder ondernemingen in samenwerking met het festival.

~Christel Tuin~

Overig nieuws