Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant

7 juli 2014 |
Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant<

Op de tweede editie van het festival Welcome to The Village is er een eigen festivalrestaurant aanwezig. Het eiland Baaiduinen is van 18 tot en met
20 juli de plek waar bezoekers biologische slow food gerechten kunnen eten met daarbij zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren en goede wijnen. Het festival vindt plaats in de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden.

Samenwerking
"Drie jonge en lokale horeca-ondernemers hebben voor het eerst samengewerkt tijdens het ontwikkelen en uitvoeren van dit concept" - zegt foodprogrammeur Stephanie Kemper daarover. "Dat is mooi, want dat levert meer op dan alleen een supergoed menu in ons festivalrestaurant: de individuele expertise en vaardigheden worden uitgewisseld. En daar wordt iedereen beter van."

Menu
Op het menu staat onder meer groente uit Sexbierum, Fries Holstein rund en verse worst van wilde gans. Topkok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos maakt de gerechten op drie Big Green Eggs - barbecues van onverwoestbaar keramiek. Schaafsma is de eerste Friese chef met een toelating tot de Slow Food Chefs Alliantie. De gerechten gaan prima samen met speciaalbier of een bijpassende wijn. Het bier wordt verzorgd door de bierkenners van het Speciaalbier café de Markies. De wijn wordt geschonken en aangeraden door Restaurant Sems. Het menu is samengesteld door de drie Leeuwarder ondernemingen in samenwerking met het festival.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: