Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant

7 juli 2014 |
Festival Leeuwarden krijgt eigen restaurant<

Op de tweede editie van het festival Welcome to The Village is er een eigen festivalrestaurant aanwezig. Het eiland Baaiduinen is van 18 tot en met
20 juli de plek waar bezoekers biologische slow food gerechten kunnen eten met daarbij zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren en goede wijnen. Het festival vindt plaats in de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden.

Samenwerking
"Drie jonge en lokale horeca-ondernemers hebben voor het eerst samengewerkt tijdens het ontwikkelen en uitvoeren van dit concept" - zegt foodprogrammeur Stephanie Kemper daarover. "Dat is mooi, want dat levert meer op dan alleen een supergoed menu in ons festivalrestaurant: de individuele expertise en vaardigheden worden uitgewisseld. En daar wordt iedereen beter van."

Menu
Op het menu staat onder meer groente uit Sexbierum, Fries Holstein rund en verse worst van wilde gans. Topkok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos maakt de gerechten op drie Big Green Eggs - barbecues van onverwoestbaar keramiek. Schaafsma is de eerste Friese chef met een toelating tot de Slow Food Chefs Alliantie. De gerechten gaan prima samen met speciaalbier of een bijpassende wijn. Het bier wordt verzorgd door de bierkenners van het Speciaalbier café de Markies. De wijn wordt geschonken en aangeraden door Restaurant Sems. Het menu is samengesteld door de drie Leeuwarder ondernemingen in samenwerking met het festival.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: