Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

20 maart 2013 |
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui<

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is
de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reuten (2009), Lucas Rive (2010) en Ron Blaauw (2011) zijn, net als de Rotterdamse tweesterrenchef, allen SVH Meesterkoks .

De Zilveren Ui wordt ieder jaar uitgereikt aan een culinair specialist die het verwerken van fijn tafelzuur in gerechten stimuleert.

Staat van dienst
Onder grote belangstelling van veel chef-koks en een aantal BN’ers werd Erik van Loo geprezen voor zijn staat van dienst. "In 1997 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Je bent zowel in De Zwethheul (2005), als in jouw eigen restaurant Parkheuvel (2008) door Michelin onderscheiden met twee sterren. Je gaat geen culinaire uitdaging uit de weg, als het maar met kwaliteit te maken heeft. Ik vind het een voorrecht om jou als vijfde grootheid deze culinaire onderscheiding toe te kennen”, aldus Oos Kesbeke.

Iets weggeven
Erik van Loo groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse dorp Mechelen. Gevraagd wat hij wilde worden toen hij acht was, antwoordde hij: Kok. Van Loo: "In mijn keuken draait het om kwaliteit. Koken is smaak neerzetten. Daarmee geef je iets van jezelf weg."

Receptenboekje
Vanaf mei 2013 zal een selectie van de recepten van SVH Meesterkok Erik van Loo via de producten van Kesbeke in de supermarkten haar weg vinden naar de consument: Ter gelegenheid van de uitreiking van de Zilveren Ui, is er een twaalfpagina’s boekje gemaakt met zeven recepten van Erik van Loo.

Foto: Helene Wiesenhaan

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: