Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

20 maart 2013 |
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui<

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is
de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reuten (2009), Lucas Rive (2010) en Ron Blaauw (2011) zijn, net als de Rotterdamse tweesterrenchef, allen SVH Meesterkoks .

De Zilveren Ui wordt ieder jaar uitgereikt aan een culinair specialist die het verwerken van fijn tafelzuur in gerechten stimuleert.

Staat van dienst
Onder grote belangstelling van veel chef-koks en een aantal BN’ers werd Erik van Loo geprezen voor zijn staat van dienst. "In 1997 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Je bent zowel in De Zwethheul (2005), als in jouw eigen restaurant Parkheuvel (2008) door Michelin onderscheiden met twee sterren. Je gaat geen culinaire uitdaging uit de weg, als het maar met kwaliteit te maken heeft. Ik vind het een voorrecht om jou als vijfde grootheid deze culinaire onderscheiding toe te kennen”, aldus Oos Kesbeke.

Iets weggeven
Erik van Loo groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse dorp Mechelen. Gevraagd wat hij wilde worden toen hij acht was, antwoordde hij: Kok. Van Loo: "In mijn keuken draait het om kwaliteit. Koken is smaak neerzetten. Daarmee geef je iets van jezelf weg."

Receptenboekje
Vanaf mei 2013 zal een selectie van de recepten van SVH Meesterkok Erik van Loo via de producten van Kesbeke in de supermarkten haar weg vinden naar de consument: Ter gelegenheid van de uitreiking van de Zilveren Ui, is er een twaalfpagina’s boekje gemaakt met zeven recepten van Erik van Loo.

Foto: Helene Wiesenhaan

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: