Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

20 maart 2013
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is
de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reuten (2009), Lucas Rive (2010) en Ron Blaauw (2011) zijn, net als de Rotterdamse tweesterrenchef, allen SVH Meesterkoks .

De Zilveren Ui wordt ieder jaar uitgereikt aan een culinair specialist die het verwerken van fijn tafelzuur in gerechten stimuleert.

*Staat van dienst*
Onder grote belangstelling van veel chef-koks en een aantal BN’ers werd Erik van Loo geprezen voor zijn staat van dienst. "In 1997 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Je bent zowel in De Zwethheul (2005), als in jouw eigen restaurant Parkheuvel (2008) door Michelin onderscheiden met twee sterren. Je gaat geen culinaire uitdaging uit de weg, als het maar met kwaliteit te maken heeft. Ik vind het een voorrecht om jou als vijfde grootheid deze culinaire onderscheiding toe te kennen”, aldus Oos Kesbeke.

*Iets weggeven*
Erik van Loo groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse dorp Mechelen. Gevraagd wat hij wilde worden toen hij acht was, antwoordde hij: Kok. Van Loo: "In mijn keuken draait het om kwaliteit. Koken is smaak neerzetten. Daarmee geef je iets van jezelf weg."

*Receptenboekje*
Vanaf mei 2013 zal een selectie van de recepten van SVH Meesterkok Erik van Loo via de producten van Kesbeke in de supermarkten haar weg vinden naar de consument: Ter gelegenheid van de uitreiking van de Zilveren Ui, is er een twaalfpagina’s boekje gemaakt met zeven recepten van Erik van Loo.

Foto: Helene Wiesenhaan

~Frank Lindner~

Overig nieuws