Eric Elzinga nieuwe Chef-kok Hotel Mennorode

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestart met een doorontwikkeling van het foodconcept naar een meer eigentijdse dinerformule met veel aandacht voor lokale producten en duurzaamheid. Gasten kunnen naast buffetdiners eveneens à la carte dineren in het vernieuwde Grand Café van het hotel. De huidige Chef-kok Michiel van Donkersgoed heeft vanwege zijn wens meer tijd aan het gezin te besteden besloten een stap terug te doen en verder te gaan als sous chef. Hierdoor is er ruimte vrijgekomen voor een nieuwe chef-kok. De directie heeft besloten op zoek te gaan naar een zwaargewicht binnen de keuken van een kwaliteitshotel.

Eric Elzinga (34 was tot voor kort Chef-kok bij het Best Western Berghotel in Amersfoort en heeft met ruim 10 jaar ervaring binnen dit gerenommeerde hotel een flinke dosis aan ervaring. Hiermee is hij de ideale kandidaat om Van Donkersgoed op te volgen. Hij zal met zijn creativiteit en vakmanschap het hotel op culinair gebied naar het volgende level brengen. Hotel Mennorode verwacht voor het eind van het jaar haar 4de ster op de gevel te mogen aanbrengen.

Achtergrond Mennorode

Op de Veluwe ligt op het meest centrale punt van Nederland Hotel & Congrescentrum Mennorode. Het hotel kent een rijke historie en opende in 1925 haar deuren als Doopsgezind Broederschapshuis.

Nu meer dan 90 jaar verder is het hotel uitgegroeid tot het grootste hotel van de Veluwe met 172 comfortabele hotelkamers en 35 meeting rooms waaronder het duurzame en met prijzen onderscheiden verbindingscentrum De Luwte en een amfitheater. Daarnaast beschikt het hotel over meerdere restaurants, een sfeervolle bar lounge, diverse sportieve faciliteiten en een parklandschap van 10 hectare. Het hotel is gelegen aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: