Eric Elzinga nieuwe Chef-kok Hotel Mennorode

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestart met een doorontwikkeling van het foodconcept naar een meer eigentijdse dinerformule met veel aandacht voor lokale producten en duurzaamheid. Gasten kunnen naast buffetdiners eveneens à la carte dineren in het vernieuwde Grand Café van het hotel. De huidige Chef-kok Michiel van Donkersgoed heeft vanwege zijn wens meer tijd aan het gezin te besteden besloten een stap terug te doen en verder te gaan als sous chef. Hierdoor is er ruimte vrijgekomen voor een nieuwe chef-kok. De directie heeft besloten op zoek te gaan naar een zwaargewicht binnen de keuken van een kwaliteitshotel.

Eric Elzinga (34 was tot voor kort Chef-kok bij het Best Western Berghotel in Amersfoort en heeft met ruim 10 jaar ervaring binnen dit gerenommeerde hotel een flinke dosis aan ervaring. Hiermee is hij de ideale kandidaat om Van Donkersgoed op te volgen. Hij zal met zijn creativiteit en vakmanschap het hotel op culinair gebied naar het volgende level brengen. Hotel Mennorode verwacht voor het eind van het jaar haar 4de ster op de gevel te mogen aanbrengen.

Achtergrond Mennorode

Op de Veluwe ligt op het meest centrale punt van Nederland Hotel & Congrescentrum Mennorode. Het hotel kent een rijke historie en opende in 1925 haar deuren als Doopsgezind Broederschapshuis.

Nu meer dan 90 jaar verder is het hotel uitgegroeid tot het grootste hotel van de Veluwe met 172 comfortabele hotelkamers en 35 meeting rooms waaronder het duurzame en met prijzen onderscheiden verbindingscentrum De Luwte en een amfitheater. Daarnaast beschikt het hotel over meerdere restaurants, een sfeervolle bar lounge, diverse sportieve faciliteiten en een parklandschap van 10 hectare. Het hotel is gelegen aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: