Eric Elzinga nieuwe Chef-kok Hotel Mennorode

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestart met een doorontwikkeling van het foodconcept naar een meer eigentijdse dinerformule met veel aandacht voor lokale producten en duurzaamheid. Gasten kunnen naast buffetdiners eveneens à la carte dineren in het vernieuwde Grand Café van het hotel. De huidige Chef-kok Michiel van Donkersgoed heeft vanwege zijn wens meer tijd aan het gezin te besteden besloten een stap terug te doen en verder te gaan als sous chef. Hierdoor is er ruimte vrijgekomen voor een nieuwe chef-kok. De directie heeft besloten op zoek te gaan naar een zwaargewicht binnen de keuken van een kwaliteitshotel.

Eric Elzinga (34 was tot voor kort Chef-kok bij het Best Western Berghotel in Amersfoort en heeft met ruim 10 jaar ervaring binnen dit gerenommeerde hotel een flinke dosis aan ervaring. Hiermee is hij de ideale kandidaat om Van Donkersgoed op te volgen. Hij zal met zijn creativiteit en vakmanschap het hotel op culinair gebied naar het volgende level brengen. Hotel Mennorode verwacht voor het eind van het jaar haar 4de ster op de gevel te mogen aanbrengen.

Achtergrond Mennorode

Op de Veluwe ligt op het meest centrale punt van Nederland Hotel & Congrescentrum Mennorode. Het hotel kent een rijke historie en opende in 1925 haar deuren als Doopsgezind Broederschapshuis.

Nu meer dan 90 jaar verder is het hotel uitgegroeid tot het grootste hotel van de Veluwe met 172 comfortabele hotelkamers en 35 meeting rooms waaronder het duurzame en met prijzen onderscheiden verbindingscentrum De Luwte en een amfitheater. Daarnaast beschikt het hotel over meerdere restaurants, een sfeervolle bar lounge, diverse sportieve faciliteiten en een parklandschap van 10 hectare. Het hotel is gelegen aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: