&samhoud food wint Best New Plant-Based Food Award 2018

1 november 2018 | Thijs Jacobs

 &samhoud food is de winnaar van de Best New Plant-Based Food Award 2018. De award werd afgelopen week gewonnen met het innovatieve ‘Groentegehakt’ tijdens de Protein Summit 2018 in Lille. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam.

De Bridge2Food Protein Awards beloont bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe plantaardige en eiwitrijke voedingsmiddelen, om zo groei en innovatie in de markt te stimuleren. Het innovatieve ‘Groentegehakt’ van &samhoud food biedt een bijzonder alternatief voor vlees op basis van groente in plaats van soja. Het is daarnaast een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak of houdbaarheid. Naast &samhoud food werd Vivera genomineerd met de plantaardige biefstuk en Nestlé met de filet stukjes.

Ambitie

Het vegetarische gehakt is een alternatief voor vlees en uitermate geschikt voor gebruik in pasta, pita’s, wraps, sauzen of als pizza- of saladetopping. Jurylid Greg Bonnefin (Group Director Newly Weds Foods Ltd, Thailand): “Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product, geweldig!”

Enorm compliment

Het creatieve brein achter de producten is 2-Michelinsterren chef Moshik Roth: “Voor mij is groente de rode draad in alles wat ik maak. Met het groentegehakt probeer ik het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen. Ik vind het een enorm compliment om daar met deze innovatie award erkenning voor te krijgen!”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: