&samhoud food wint Best New Plant-Based Food Award 2018

1 november 2018 | Thijs Jacobs
&samhoud food wint Best New Plant-Based Food Award 2018

 &samhoud food is de winnaar van de Best New Plant-Based Food Award 2018. De award werd afgelopen week gewonnen met het innovatieve ‘Groentegehakt’ tijdens de Protein Summit 2018 in Lille. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam.

De Bridge2Food Protein Awards beloont bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe plantaardige en eiwitrijke voedingsmiddelen, om zo groei en innovatie in de markt te stimuleren. Het innovatieve ‘Groentegehakt’ van &samhoud food biedt een bijzonder alternatief voor vlees op basis van groente in plaats van soja. Het is daarnaast een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak of houdbaarheid. Naast &samhoud food werd Vivera genomineerd met de plantaardige biefstuk en Nestlé met de filet stukjes.

Ambitie

Het vegetarische gehakt is een alternatief voor vlees en uitermate geschikt voor gebruik in pasta, pita’s, wraps, sauzen of als pizza- of saladetopping. Jurylid Greg Bonnefin (Group Director Newly Weds Foods Ltd, Thailand): “Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product, geweldig!”

Enorm compliment

Het creatieve brein achter de producten is 2-Michelinsterren chef Moshik Roth: “Voor mij is groente de rode draad in alles wat ik maak. Met het groentegehakt probeer ik het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen. Ik vind het een enorm compliment om daar met deze innovatie award erkenning voor te krijgen!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: