Eindhoven Culinair weer van start

27 april 2010 |
Eindhoven Culinair weer van start<

Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na het aflassen van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt er dit maal een echt culinair evenement, waar genieten en elkaar ontmoeten in een verrassende en representatieve omgeving centraal staat.

Groot opgezet
De opzet van het terrein zal in oppervlakte fors groter zijn, doordat het terrein achter het Stadspaviljoen geheel gevlonderd en voorzien van paviljoens (dus restaurants) bij het evenement betrokken wordt. Doel hiervan is enerzijds meer loop te creëren en anderzijds veel meer rust te laten ontstaan zodat de bezoeker echt kan genieten van de diverse culinaire hoogstandjes. Elke restaurateur kent eenzelfde maat paviljoen (75 m2) met een groot terras, alleen de drie restaurants met een Michelin-ster bemannen een groter gezamenlijk paviljoen.

Bijzonder jaar
Anders dan andere jaren dienen gasten entree te betalen; voor tien euro ontvangen bezoekers een dagkaart en zeven euro aan speciale eetmuntjes. Effectief betalen gasten dus slechts drie euro voor een hele dag. Ook heeft het festijn dit jaar een duurzaam tintje: door gebruik te maken van de expertise en logistiek van van Ganzewinkel zal Eindhoven Culinair 2010 geheel afval neutraal zijn.

Deelnemers
De deelnemers van Eindhoven Culinair 2010 zijn:
Restaurant de Collse Hoeve, Restaurant KB 23, Stadspaviljoen, Chinees restaurant Mei Wah, Ristorante Da Nello, Restaurant Luz, Restaurant Thuys, Oesters en Champagne, Brasserie FLO, Park & Pluche, Ristorante Ortica, Restaurant JIU.NU, Restaurant Sala Thai, Restaurant Boon, De Karpendonkse Hoeve, De Lindhof en Avant Garde.

Toegangskaarten en eetmuntjes (Lempkes) zijn beiden vooraf via de website http://www.eindhovenculinair.com/ te bestellen.
Nienke Duimelaar


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: