Efteling en New York pizza gaan gezond

4 januari 2013 |
Efteling en New York pizza gaan gezond

De Efteling en New York Pizza sluiten zich aan bij het programma ‘Verleidelijk Lekker’ van Unilever Food Solutions. Topchef Kokmeijer creëerde twee gezonde gerechten voor de bedrijven.

Speciale foodtruck
Het gaat om de gerechten van De No Meat Burger van de Efteling en de La Rustica van New York Pizza. Deze twee maaltijden zijn geïnspireerd door het programma 'Verleidelijk Lekker'. Afgelopen zomer lanceerde topchef Onno Kokmeijer tijdens Dance Valley de actie vanuit een speciale foodtruck. Hij trakteerde de festivalgangers op gezonder streetfood.

Beeldvorming eten en drinken
Coen Schelfhorst, Adjunct Directeur Horeca bij de Efteling, licht de samenwerking toe: "Wij zijn al een tijd bezig de beeldvorming van eten en drinken in het attractiepark aanzienlijk te veranderen, bijvoorbeeld met de pijler 'gezond'. De samenwerking met het Verleidelijk
Lekker programma biedt de Efteling de mogelijkheid gezondere foodconcepten aan onze bezoekers aan te bieden."

Vers en gezond
Hans Miete, Directeur New York Pizza: "New York Pizza staat vooral voor ‘erg lekker en vers’. Samen met Onno Kokmeijer hebben wij La Rustica ontwikkeld en het resultaat toont
aan dat ’lekker en vers’ hand in hand kan gaan met ‘biologisch en gezond’. Een mooie aanvulling op ons assortiment." Tijdens de opening van Horecava 2013 demonstreert het bedrijf met welke kleine aanpassingen de
gerechten van de Efteling en New York Pizza een tikkeltje gezonder zijn geworden.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: