Eerste vaatje haring 2013: 66.550 euro

19 juni 2013 |
Eerste vaatje haring 2013: 66.550 euro

Het eerste vaatje haring van 2013 heeft op de Scheveningse afslag 66.500 euro opgebracht. Dat is een stuk minder dan de 95.000 euro van vorig jaar, maar wel meer dan de 58.000 euro uit 2011. De
haring kwam twee weken later, omdat vanwege de lange winter de vis nog een te laag vetpercentage had en ondermaats was.

Testpanel
Vier haringvaatjes, afkomstig van de Wiron 5 en 6, met elk ongeveer 45 haringen, werden voor aanvang van de veiling beoordeeld door een panel van deskundigen, bestaande uit Rudolph van Veen (chef-kok van 24Kitchen en Haringambassadeur 2013), Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO vakopleiding food) en Jaap Koning (visspecialist).

Het vaatje haring van het schip Wiron 5 ging uiteindelijk onder de hamer voor het goede doel. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar de Stichting CliniClowns. De hoogste bieder was rederij Jaczon uit Scheveningen die het vaatje zelf aanvoerde.

Nu goed
Het proefpanel is goed te spreken over de kwaliteit. "Nadat de startdatum eerder twee weken moest worden uitgesteld omdat de natuur het liet afweten om de gewenste kwaliteit te behalen, is de haring nu goed vet en lekker mals. Het vele zonlicht van de laatste twee weken heeft gezorgd voor veel voedsel in zee, waardoor de haring goed heeft kunnen gedijen”, aldus Peter Koelewijn, voorzitter van het panel.

Foto: Productschap Vis/Evert-Jan Daniëls

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: