Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

17 januari 2020 | David Bakker
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs.

Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. De voorzitter van de proefjury, Damian van der Reijden, was vol log over de winnende pannenkoek met name door de verassende verbindingen tussen de diverse ingrediënten in combinatie met een prachtige presentatie. Wat opviel was het gebruik van een rookstolp om de laatste extra smaakimpuls te geven.
De kinderjuryprijs werd uitgereikt door Armin, Tycho en Romée. Zij vonden unaniem dat deze pannenkoek eerste moest worden.

De vakwedstrijd De Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven en is in samenwerking met Koopmans Professioneel georganiseerd.
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 15 minuten, drie identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Het thema was Hartig Hollands.
Er werd gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar bovenal moest de salade een uniek en spraakmakend karakter tonen.
 
TOP 3
De volledige top 3 van De Lekkerste Pannenkoek 2020 luidt als volgt:
#1: Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray
#2: Bas van Zoggel van Den Tol in Velp
#3: Simon Heusinkveld van 't Noorden in Aalten
Kinderjuryprijs: Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray
Sponsorprijs Koopmans Professioneel: Erik Meursen van Pand Pannenkoek in Schalkwijk

Foto: Tamara Verheij

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: