Educatief wijnprogramma tijdens Folie Culinaire

16 september 2015 |
Educatief wijnprogramma tijdens Folie Culinaire

Gault&Millau, onder meer uitgever van de onafhankelijke restaurant- en hotelgids GaultMillau en het wijnmagazine Proefschrift, zal tijdens Folie Culinaire
een educatief wijnprogramma presenteren. Folie Culinaire is het vakevent voor de internationale (top)gastronomie en vindt plaats van 5 t/m 7 oktober in MECC Maastricht.
Proeverijen
In het Gault&Millau Theater 'Inspired by Wine Professional' kunnen vakbezoekers van Folie Culinaire dagelijks genieten van een educatief programma met diverse proeverijen. Centraal staan de trends die uit het 27e Proefschrift Wijnconcours naar voren zijn gekomen. Gault&Millau heeft een lange traditie in Limburg en Maastricht. Al eerder was de Wine & Food Association – het overkoepelend orgaan van Gault&Millau - als partner aanwezig op diverse vakevents in Limburg en Maastricht. Zoals tijdens de Limburgia Gastronomica, de European Fine Food Fair en de uitreiking van de prestigieuze Gault&Millau Awards in theater aan het Vrijthof.

Sommeliers
De organisatie geeft aan verheugd te zijn over de terugkeer van Gault&Millau naar Folie Culinaire in Maastricht: ‘Veel Limburgse sommeliers weten de weg goed te vinden naar onze events in geheel Nederland. Nu is het onze beurt om hen op Folie Culinaire op te zoeken met onze programma’s’. De invulling van de programma’s wordt binnenkort bekend gemaakt op www.folieculinaire.com, www.thewinesite.nl en de Facebookpagina van The Wine & Food Association.

Folie Culinaire samen met Horecavakbeurs BBB
De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: