Duurzaamheidsbeleid Grolsch werpt zijn vruchten af

17 mei 2017 | Roy Spijker

Grolsch heeft op 15 mei zijn duurzaamheidsverslag geproduceerd, waarin de brouwer de resultaten presenteerd van het duurzaamheidsbeleid. Het lijkt er op dat de bierbrouwer goed bezig in, zo is het waterverbruik verminderd en de CO2-uitstoot afgenomen.

In het duurzaamheidsbeleid focust Grolsch zich op vier speerpunten. Deze zijn het reduceren van watervebruik, CO2 en afval verminderen, verantwoord alcoholgebruik bevorden en sociale en economische groei stimuleren. 

De brouwer uit Twente laat in het duurzaamheidsverslag weten dat het waterverbruik in 2016 met 3,56 liter per liter bier was. Ten opzichte van 2008 is dat een daling van 23 procent. De Uitstoot van CO2 ten opzichte van 2008 is afgenomen met 21 procent naar 6.05 kilo CO2-equivalenten per hectoliter. Met een hergebruik van 99,8 procent exploiteert Grolsch in Eschede een circulaire brouwerij. Daarnaast maakt de brouwer gebruik van 18 procent groene energie in de vorm van biogas. Deze wordt in eigen beheer opgewekt.

Alternatief voor alcohol
In het duurzaamheidsverslag 2016 staat verder dat op 80% van de evenementen Radler 0,0% als verantwoord non-alcoholisch alternatief verkrijgbaar was. Ook leverde de brouwer een bijdragen aan de bewustwording dat alcohol en zwangerschap niet samen gaan en werd samen de Zwarte Cross de stichting Pak An opgericht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: