Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam

3 september 2014 |
Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam<

Op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt dit jaar weer het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Hier kunnen de beursbezoekers kennis maken met energiebesparende, biologische, fairtrade en
anderzijds duurzame en verantwoorde producten.

Paviljoen
Het Paviljoen was 2013 direct al een schot in de roos en mag zich verheugen op een explosieve groei van maar liefst 30% wat in lijn ligt met de totale groei van het evenement. Onder de nieuwe exposanten bevinden zich onder andere Bondi Chai Latte, Eenhoorn ijs, Stichting Vis & Seizoen en Mongozo Bier.

Presentatiekeuken
Deelnemer van het eerste uur is Schulp Vruchtensappen: “Onze presentatie vorig jaar heeft ons een groot aantal nieuwe contacten en klanten opgeleverd. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld over deelname aan de komende editie!”, aldus een enthousiaste Elger Wiersma, accountmanager bij Schulp Vruchtensappen. Nieuw op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de presentatiekeuken die samen met Regeer Grootkeuken-techniek wordt gerealiseerd. Verschillende Rotterdamse namen zijn vastgelegd om een duurzame kookdemonstratie te verzorgen. Zo verrassen onder andere Lisette Kreischer (The Dutch Weed Burger), Robert Siedenburg (Euromast) en Siemen Cox (RotterZwam) de bezoekers met innovatieve en duurzame creaties en kooktips.

Samenwerking met voedselbank
Tijdens de komende editie van Gastvrij Rotterdam zal er worden samengewerkt met de Voedselbank. Dit houdt in dat de Voedselbank na afloop van de beurs overgebleven producten bij de exposanten inzamelt, die vervolgens worden verwerkt in de voedselpakketten voor zo'n 7.600 Rotterdamse gezinnen. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk en hoe horecaondernemers kunnen samenwerken en/of een bijdrage kunnen leveren aan het werk van Voedselbank Rotterdam.

Meer lezen over Gastvrij Rotterdam? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: