Driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan de slag in Maastricht

Auteur: Redactie
Personalia 29 augustus 2023
Driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan de slag in Maastricht

Volgend jaar zet driesterrenchef Jacob Jan Boerma zijn loopbaan voort in Kasteel Oost, gelegen in het Zuid-Limburgse Eijsden. Dit initiatief komt van vastgoedondernemer Michel Maes, die momenteel bezig is met de restauratie van het kasteel om er een hotel van te maken voorzien van een culinaire beleving. De verwachting is dat de deuren van dit etablissement eind 2024 opengaan.

Voor Boerma heeft Maastricht een bijzondere betekenis, aangezien de bekendmaking van zijn derde Michelinster voor zijn voormalige restaurant De Leest plaatsvond tijdens een Michelin-evenement in deze stad. Nadat zijn eigen zaak sloot, heeft de chef een nieuw pad bewandeld als reizende chef, waarbij hij zijn expertise deelt met diverse restaurants, verspreid over onder andere Amsterdam, Antwerpen en het Japanse Yokohama.

Dit jaar neemt Boerma voor het eerst deel aan 't Preuvenemint, een groots culinair openluchtfestival in Maastricht, en deze keuze is zeker niet willekeurig. "Dan raak ik al meer bekend met iedereen in deze prachtige regio. Maastricht en het Heuvelland zijn echt ‘booming’ met veel mooie restaurants en ook een sterke nieuwe generatie. Daar wil ik graag op inspelen," aldus Boerma. "Ik geloof in de visie van Michel Maes en ik heb ook al een team beschikbaar om het concept dat ik ga ontwikkelen, daar in de praktijk te gaan brengen. En dan zal ik zelf regelmatig hier naartoe komen om de kwaliteit scherp in de gaten te houden. We willen er echt een mooie culinaire locatie van maken op een steenworpafstand van de stad”, vertelt de chef aan 1Limburg. Eerder dit jaar kondigde Camille Oostwegel aan dat hij driesterrenchef Sergio Herman heeft benaderd om een nieuw concept te ontwikkelen voor de uitbreiding van het Kruisherenhotel in Maastricht.

Overig nieuws