Domino's pizza opent 150ste vestiging

1 augustus 2014 |
Domino's pizza opent 150ste vestiging<

Domino’s Pizza heeft op 30 juli zijn 150ste vestiging geopend in Alphen aan de Rijn en verwacht dit jaar nog minimaal tien winkels in ons land te vestigen. De komende jaren komen daar nog eens 25 tot 30 per jaar bij, zo verwacht André ten Wolde, directeur Domino’s Pizza Nederland. De Amerikaanse formule, die in 1989 voet op de Nederlandse markt zette, vertoont daarmee een opvallend sterke groei in ons land.

Groei
Vooral de afgelopen twee jaar groeide Domino’s Pizza hard, met zo’n zeventien vestigingen per jaar. In 2010 waren er 104 winkels in Nederland, in 2013 was dit aantal toegenomen tot 146. Domino’s Pizza opereert in meer dan 11.000 winkels in ruim zeventig landen. Nederland staat met 150 winkels nu op de 11e plaats in de lijst van landen met de meeste vestigingen. Bovenaan staan de VS met bijna 5.000 winkels.

Omzet verdubbeling
Bestaande vestigingen in Nederland zien hun omzetten jaarlijks verdubbelen. Ook internationaal groeit Domino’s sterk. Al twintig jaar op rij boekt de franchiseformule internationaal positieve salesgroei. De wereldwijde omzet bedroeg in 2013 8 miljard dollar. Meer dan de helft van de omzet – 4,2 miljard dollar – komt van buiten de VS. In 2011 bedroeg de omzet nog iets minder dan 7,5 miljard dollar. DPE, master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Japan, België en Nederland, boekte in het fiscale jaar 2011 746 miljoen euro omzet, in 2013 was dat 846 miljoen. De omzet in Nederland bedroeg in 2010 ruim 37 miljoen euro, in 2013 was dat toegenomen tot 57 miljoen. Op dit moment is Domino’s marktleider in de thuisbezorgmarkt in 38 landen, waaronder Engeland, Australië, Frankrijk en Nederland.

MEER LEZEN OVER DOMINO'S? KLIK HIER!
Snelle bezorging
De voornaamste redenen dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino’s bestellen zijn volgens directeur André ten Wolde de snelle bezorging, de verse hete pizza en de controle over het product en de bezorging. “In Nederland bezorgen we gemiddeld binnen 21 minuten na ontvangst van de bestelling de pizza’s stomend heet aan de deur. Die pizza wordt onmiddellijk na ontvangst van de order gemaakt met uitsluitend verse ingrediënten. De klant heeft de complete controle over zijn bestelling, van de ingrediënten op zijn pizza tot de extra’s en de bezorging die live te volgen is via de pizzatracker.”
Doel is om nog sneller te bezorgen. “Om dat in een groot gedeelte van Nederland te bewerkstelligen, zullen we in de vijf tot zes jaar moeten groeien naar 300 vestigingen in Nederland. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig”, aldus de directeur.

Online en mobiel
Opvallend is het sterk toenemende aantal bestellingen online en mobiel. “Wereldwijd is Nederland altijd koploper geweest als het gaat om online bestellen. Internet is hier helemaal ingeburgerd”, verklaart André ten Wolde. “Nu neemt het mobiel bestellen via onze app’s en mobiele website een enorme vlucht, het is onze grootste groeier binnen het online bestellen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: