DLC Restaurant Amersfoort geopend

4 april 2016
DLC Restaurant Amersfoort geopend

Afgelopen zaterdag werd het DLC Restaurant op de Wagenwerkplaats in Amersfoort feestelijk geopend. Ruim 150 belangstellenden waren
getuige hoe wethouder Tigelaar en directeur van Stichting Amerpoort Harry Bosma het restaurant officieel openden.

*Volledig van gerecyclede materialen gemaakt*
Het nieuwe restaurant bestaat volledig uit gerecyclede materialen. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten met pure en eerlijke smaken van dagverse producten. DLC staat dan ook voor Daily Local Cooking.

Bijzonder aan het restaurant is dat het mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw en kweken cliënten van zorgorganisatie Amerpoort de groenten in de kas en moestuin van het restaurant.

*Warme uitstraling*
Het pand heeft een warme, informele uitstraling. Naast het restaurantgedeelte kunnen gasten heerlijk borrelen bij de kachels in de tuinkas, of bij mooi weer op de ruime veranda met uitzicht op de industriële panden van het terrein. Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Daarnaast is de unieke locatie te huur voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.
Tijdens de proefweek heeft het DLC Restaurant ruim 300 gasten ontvangen. De reacties zijn lovend. Op restaurant-aanbodsite Couverts scoren zij met een gemiddelde beoordeling van een 8.7 zeer goed.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws