DLC Restaurant Amersfoort geopend

4 april 2016 |
DLC Restaurant Amersfoort geopend<

Afgelopen zaterdag werd het DLC Restaurant op de Wagenwerkplaats in Amersfoort feestelijk geopend. Ruim 150 belangstellenden waren
getuige hoe wethouder Tigelaar en directeur van Stichting Amerpoort Harry Bosma het restaurant officieel openden.

Volledig van gerecyclede materialen gemaakt
Het nieuwe restaurant bestaat volledig uit gerecyclede materialen. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten met pure en eerlijke smaken van dagverse producten. DLC staat dan ook voor Daily Local Cooking.

Bijzonder aan het restaurant is dat het mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw en kweken cliënten van zorgorganisatie Amerpoort de groenten in de kas en moestuin van het restaurant.

Warme uitstraling
Het pand heeft een warme, informele uitstraling. Naast het restaurantgedeelte kunnen gasten heerlijk borrelen bij de kachels in de tuinkas, of bij mooi weer op de ruime veranda met uitzicht op de industriële panden van het terrein. Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Daarnaast is de unieke locatie te huur voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.
Tijdens de proefweek heeft het DLC Restaurant ruim 300 gasten ontvangen. De reacties zijn lovend. Op restaurant-aanbodsite Couverts scoren zij met een gemiddelde beoordeling van een 8.7 zeer goed.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: