Dit zijn de winnaars van wildcards voor de Green Chef’s Hat

Auteur: Redactie
Events 2 mei 2023
Dit zijn de winnaars van wildcards voor de Green Chef’s Hat Finalisten Green Chef’s Hat tijdens Horecava. Fotograaf: Charlotte Mauritz

Op 18 september zal tijdens Gastvrij Rotterdam de finale plaatsvinden van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat. Het Gastronomisch Gilde organiseert deze wedstrijd samen met We’re Smart en kent daarom ook een internationaal tintje met een internationale finalist.

De eerste drie finalisten, Yornie van Dijk (Basiliek*), Youri Hiemstra (Oan Tafel) en Timoti Jongsma (De Nieuwe Winkel **) komen uit de voorronde die tijdens de Horecava plaats vond. Het Gastronomisch Gilde kondigde toen aan dat er nog twee wildcards uitgereikt gingen worden aan chefs die op hun eigenzinnige manier bezig zijn met plantaardig koken.

De wildcards gaan naar Joram Timmerman van op Oost, en naar Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs uit België. Deze 5 deelnemers gaan strijden om de Green Chef’s Hat tijdens de finale op maandag 18 september op Gastvrij Rotterdam.

De Green Chef’s Hat, eerder bekend als De Groene Koksmuts, is een nieuwe wedstrijd waarbij er honderd procent plantaardig gekookt dient te worden. De deelnemers mogen zelf ingrediënten meenemen voor de wedstrijd, maar deze mogen geen industriële bewerkingen kennen. Ook moeten ze de recepturen kunnen tonen aan de juryleden.

De jury bestaat uit juryvoorzitter Frank Fol vergezeld door Albert Kooy (Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed*). Zij zullen de deelnemers beoordelen via het beoordelingssysyteem van Worldchefs, waarbij het Gastronomisch Gilde is aangesloten.

Frank Fol van We’re Smart is blij met de ontwikkelingen: “Na meer dan dertig jaar zwoegen en overtuigen is verfijnd plantaardig koken helemaal waar het moet zijn: overtuigen door creativiteit en een lekkere smaak. Met de Green Chef’s Hat is weer een nieuw zaadje geplant! We kiezen er ook voor om dit over de Beneluxgrenzen te organiseren zodat we elkaar kunnen inspireren en versterken. Deze jaarlijkse wedstrijd is een samenwerking tussen de Gastronomisch Gilde & We’re Smart, en daar zijn we meer dan fier op”.

Ook het bestuur van het Gastronomisch Gilde is blij met de samenwerking en trots op het feit dat er ook een Belgische chef zal meestrijden tijdens de finale. Waldrik Kremer, bestuurslid, is blij met deze stap in het wedstrijdveld van het Gastronomisch Gilde: “Deze wedstrijd is echt een wedstrijd die de komende jaren zal gaan groeien, plantaardig koken wordt steeds belangrijker in de keukens en dan kunnen de wedstrijden ook niet achterblijven in deze trend”.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws