Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

2 juni 2015 |
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld<

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants
als beste uit de bus:

Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca

1. El Celler de Can Roca (Gerona, Spanje)

Joan en Jordi Roca koken in het beste restaurant ter wereld

2. Osteria Francescana (Modena, Italië)

Massimo Bottura bestiert samen met Takahiko Kondo en Davide Di Fabio de keuken

3. Noma (Kopenhagen, Denemarken)

René Redzepi staat samen met Daniel Giusti in de Deense topkeuken

4. Central (Lima, Peru)

Virgilio Martinez en Pia Léon zijn dé chefs van de Peruaanse topzaak

5. Eleven Madison Park (New York, Verenigde Staten)

Daniel Humm en chef de cuisine Chris Flint staan aan het roer bij de place to be in The Big Apple

De Liberije zakt in ranglijst
Restaurant De Librije van driesterrenchef Jonnie Boer is gezakt op de lijst met de honderd beste restaurants van de wereld. Het Zwolse restaurant is van plek 29 naar 71 gezakt.
Boer is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de vandaag gepubliceerde lijst. Twee jaar geleden stond zijn restaurant op de 57e plaats. Geen enkel ander restaurant uit Nederland staat dit jaar in het overzicht.

De lijst wordt jaarlijks door het Britse vakblad Restaurant Magazine opgesteld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: