Dit is het duurste rundvlees ter wereld

29 december 2015 |
Dit is het duurste rundvlees ter wereld<

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg
je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer.

Hibernation
De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bewaard, een proces dat hibernation wordt genoemd. Hierbij wordt koude lucht met snelheden van 120 kilometer per uur tegen het rundvlees aangeblazen bij een temperatuur van -43 graden Celsius. De opmerkelijke methode om het vlees mee te rijpen werd in 1990 bedacht door de opa van Alexandre.

Topchefs
Slechts een aantal topchefs heeft het privilege om het Polmard vlees te mogen gebruiken. Onlangs serveerde het Hongkongse tweesterrenrestaurant Caprice een zevengangenlunch waarin het Polmard vlees uit 2000 de onbetwiste favoriet bleek.

Praten met koeien
Het vlees an sich is al bijzonder omdat het van speciale Blonde d’Aquitaine koeien komt die in het noorden van Frankrijk worden gefokt door de familie. Alexandre zou regelmatig tegen de koeien praten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stres ervaren, dat gaat immers ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Kijk voor meer informatie op de site van de familie Polmard.
Christel Tuin




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: