Dit drankje bestelt de consument liever niet in de horeca

18 december 2017 | Thijs Jacobs

Altijd al benieuwd geweest naar welk drankje je als horecagast niet moet bestellen? Wij hebben het antwoord. En verbazingwekkend genoeg geeft niet de kwaliteit van het drankje zelf of de horecamedewerkers de doorslag, maar hetgeen bij (of in) het drankje wordt geserveerd. 

Citroen, niet doen?

Het klinkt zo goed... Een lekker colaatje of een glas mineraalwater met een schijfje citroen. Toch blijkt juist dat frisse schijfje citroen een potentieel gevaar voor de gezondheid. De Journal of Environmental Health heeft een onderzoek gepubliceerd, waarin naar voren komt dat 70 procent van de bestelde drankjes met een schijfje citroen niet aan de hygiëne-eisen voldoet.

Er werden 43 restaurants bezocht, waarbij zowel de schil als het vruchtvlees van 76 citroenen werden bestudeerd. Er werden veelal bacteriën gevonden die afkomstig waren van de handen van het keukenpersoneel en/of de bedieningsmedewerkers. De onderzoekers verklaren dat zij rauw vlees of andere producten hadden aangeraakt met de handen.

Uitwerpselen

De helft van de onderzochte citroenschijfjes bleek besmet met resten van menselijke uitwerpselen. Zelfs candida, dat is een schimmel die normaal enkel in de vagina wordt aangetroffen, werd ontdekt op een schijfje. Proost.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: