U heeft gezocht op : drankje

1 maart 2021 Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

24 februari 2021 Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

21 december 2020 Food Achtergronden
Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste eten. Maar liefst zes op de tien Nederlanders probeerden een nieuwe foodtrend uit en zeven op de tien ontdekten een nieuwe keuken. Ook werd er veel eten ...

21 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Loyaliteit in de restaurantsector

Meer dan 95 procent van je beslissingen wordt in het onderbewustzijn genomen. De klant is dus al betrokken bij hetgeen je biedt, alleen je moet wel communiceren om deze betrokkenheid te stimuleren en onder de aandacht te blijven. Arjan Kok, CEO van Loyalty Makers, vertelt over succesvolle manieren o ...

25 september 2020 Drinks
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

11 september 2020 Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je marges beschermen bij dalende omzet?

Nu de inkomsten onzeker zijn, is kostenbeheersing belangrijker dan ooit. Foodcost weegt zwaar op de winst. “Gek genoeg bleef deze hoge kostenpost lang buiten schot”, zegt Carl Jacobs van Apicbase. 30 jaar geleden deed American Airlines een verrassende ontdekking. Ze stelden vast dat d ...

3 september 2020 Nice 'n Easy
Ecologische footprint: ''Bij ons komt alles in grote lijnen hier uit de buurt''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel van de gebruikte producten zelf, wat een positieve invloed heeft op de ecologische footprint. Een dergelijk restaurant vinden we in De Heurne, een dorp ...

7 augustus 2020 Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j ...

6 augustus 2020 Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon ...

13 juli 2020 Gastronomie
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

7 juli 2020 Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci ...

26 juni 2020
Opening Level Eleven Pop-up Skybar

Na het succes van vorig jaar gaat evenementenlocatie Level Eleven, gevestigd in de Zilveren Toren naast Amsterdam Centraal, deze zomer voor de tweede keer open als Pop-up Skybar. In juli en augustus is de 11e etage speciaal geopend voor publiek en heb je de kans om te genieten in de hoogste bar v ...

8 juni 2020
Florian van Dillen opent voor de tweede keer de deuren

Chef-kok Florian van Dillen heeft op 1 juni 2020 de deuren van zijn restaurant MARA en bar ON THE ROCKX geopend. Beide bedrijven opereren onder de vlag van by FLIPP en zijn gevestigd in het Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 19 op de voormalige locatie van restaurant La Stanza in Rotter ...

5 juni 2020
Blog Jeannine Sok: Terras

Het Pinksterweekend 2020 is een hele bijzondere, een moment om voor altijd in mijn herinnering mee te dragen. Een mooi weekend op een van mijn favoriete eilanden: Ameland. We zijn naar dit eiland gekomen voor een speciale gebeurtenis en als cadeau ging ook, na ruim twee maanden, de horeca weer open. ...

5 juni 2020
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. ...

17 april 2020 Corona
Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij gebruikt om hun horecazaken aan te passen en gereed te maken, zodat kan worden voldaan aan de RIVM richtlijnen in de nieuwe anderhalvemetersamenleving ...

31 maart 2020 Corona
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g ...

28 februari 2020
Alcoholvrij: Deze bieren zijn (on)geschikt

Alcoholvrij bier is verankerd in het Nederlandse horecalandschap. De vereniging van Nederlandse Brouwers publiceerde eind februari dat de consumptie van alcoholvrij bier in de horeca in 2019 met ruim 24 procent is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Internationaal biersommelier Richard Moer ...

11 februari 2020 Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e ...

4 februari 2020
Irodion is de 'Beste Griek' van 2020

Grieks specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot “Beste Griek 2020’ door Griekenland Magazine. Daarnaast won het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou een internationale Gold Award voor ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse orga ...

22 januari 2020 Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier. ...

20 januari 2020 Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope ...

13 januari 2020 Achtergronden Ondernemen
Food is uiting van identiteit voor jongere generaties

Millennials, dat zijn mensen geboren tussen 1981 en 2000, geven jaarlijks gemiddeld 1.512 euro uit aan eten en drinken buiten de deur. Oudere generaties geven fors minder uit, babyboomers komen bijvoorbeeld niet verder dan 519 euro, zo blijkt uit onderzoek van FoodService Institute Nederland (FSIN). ...

13 januari 2020 Economie KHN
Groei horeca vlakt af in 2019, Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bekend onder ruim 2.100 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2020. In 2019 was er met 3,5% nog steeds sprake van een stijging van de omz ...

8 januari 2020
STAN&CO en Hometown geopend in hartje Den Haag

In december 2019 zijn bar-restaurant STAN&CO en Hometown naast elkaar geopend aan Het Buitenhof in Den Haag. Hometown is een gezellige en ongedwongen koffie- en werkspot, bij STAN&CO kun je de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel of diner. In het voorjaar wordt STAN&CO Den Haag u ...

6 januari 2020 Interview Longread
'Als de chef niet Italiaans is, dan is het geen Italiaans restaurant'

Met de zon in je gezicht genieten van de Italiaanse keuken. Wie wil dat nou niet tijdens deze koude dagen? Last van heimwee? Dan hebben we goed nieuws voor je. Bij Myscha en Giuseppe van Mamma Peppino in Alkmaar kun je genieten van de traditionele Italiaanse keuken zoals je nergens anders kan. Zo be ...

30 december 2019 Drinks
Vir-Gin tijdens Week van het Alcoholvrije drankje

Een lekker biertje tijdens de kerstborrel, een goede fles wijn bij het kerstdiner en een glas champagne om op het nieuwe jaar te proosten. In december stelt menig Nederlander z’n lever aardig op de proef. Om het jaar nu écht gezond en guilt-free in te wijden, organiseert Metropole Caf&e ...

20 november 2019
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend ...

11 november 2019 Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bar haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met tr ...

9 november 2019
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij ...

28 oktober 2019 Economie
AB InBev weet minder bier te verkopen

De grootste bierbrouwer ter wereld, Anheuser-Busch InBev, heeft in het derde kwartaal minder bier weten te verkopen. Met name in de Verenigde Staten en China zijn bierverkopen verminder ten opzichte van een jaar geleden. In de VS zijn koolzuurhoudende alcoholdrankjes met een fruitsmaak in opkomst. D ...

28 oktober 2019 Achtergronden Gastronomie
Griezelen bij De Beren: speciale Halloween cocktail met meelwormen en sprinkhanen

Waaghalzen en daredevils kunnen tijdens Halloween hun hart ophalen bij De Beren restaurants. Daar wordt speciaal voor deze feestdag een wel heel bijzondere cocktail geschonken: de Pumpkin Spiced Disaronno Sour. De cocktail bestaat uit pumpkin puree gemixt met Disaronno Sour en een topping van knappe ...

25 oktober 2019
Biefstukrestaurant Loetje opent 20ste vestiging

Biefstukrestaurant Loetje opent vandaag haar eerste vestiging in Brabant. Loetje Breda, gelegen aan de Dr. Batenburglaan, is gevestigd in een prachtig verbouwd pand met terras. Het is alweer het twintigste filiaal van het restaurant dat bekend staat om ‘de lekkerste biefstuk’. Gistere ...

23 oktober 2019 Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic ...

25 september 2019 Fastservice
Nieuw soort culi-snackbar opent in Amsterdam

Eind oktober opent Hurryhurrygogo haar deuren aan de Singel 460 in Amsterdam. Onder de supperclub wordt in de voormalige French Connection ruimte gemaakt voor dit nog chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe snack-bar biedt plaats voor eigen events, verschillende cocktails ...

11 september 2019 Food Gastronomie
Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 novembe ...

30 augustus 2019
Loetje nu ook in Den Haag

Het kon niet uitblijven. Ook Den Haag heeft nu haar eigen Loetje. Op een unieke plek in de hofstad is vandaag namelijk Loetje Den Haag geopend. Het restaurant, dat bekend staat om de lekkerste biefstuk, is gevestigd in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf. Loetje vestigt zich als eerste res ...

27 augustus 2019 Tech
Horeca zorgt voor grote populariteit van betaalverzoek apps

Apps waarmee betaalverzoeken verstuurd worden, zoals Tikkie, zijn zeer populair bij jongeren. Ruim 6 op de 10 Nederlanders onder de 34 jaar verstuurt wel eens betaalverzoeken via hun smartphone. De betaalverzoeken worden vaak onderling verstuurd om de (voorgeschoten) rekening voor o.a. drankjes, ete ...

21 augustus 2019
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

2 augustus 2019 Achtergronden
Roze burgers ter ere van Pride Amsterdam

Ter ere van de Pride Amsterdam pakt Ter Marsch & Co het kleurrijk aan. Naast het eclectische interieur met een mix van kleuren, patronen en bloemen, biedt zij nu ook een spraakmakende kleur op het bord. Ter Marsch & Co Amsterdam serveert deze hele week fleurige roze burgers buns uit eigen ba ...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov ...

25 juli 2019
Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen. E ...

24 juli 2019 Economie
Zwolle wederom goedkoopste terrasstad, Amsterdam de duurste

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland en Amsterdam de duurste, mede doordat hier de grootste prijsstijging was. De verhoging van 7,8% betekent dat de consument voor een rondje drank op het terras in de hoofdstad € 27,05 kwijt is (gemiddeld € 3,40 per drankje). Ter ver ...

23 juli 2019 Achtergronden
Belastingtips voor startende horecaondernemers

Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende ondernemers is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, ondanks alle zomerdrukte. Een goede administratie geeft niet alleen inzicht ...

23 juli 2019 Drinks
Welke dorstlessers hebben de laagste klimaatbelasting?

De mussen vallen van het dak en je terras zit vol met dorstige gasten. Wil je ze een klimaatbewuste dorstlesser adviseren? Lees dan vooral verder! Wat we drinken draagt immers voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt het voor het klimaat ...

16 juli 2019
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou ...

15 juli 2019 Wet- en regelgeving
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit ...

15 juli 2019 Columns
Column Sico de Moel: spacecake

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water. Een capuccino en een glas water. Citroentaartje erbij, dames? Nee, dat was niet nodig. Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzz ...

2 juli 2019
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij ...

19 juni 2019 Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw ...

22 mei 2019
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

9 mei 2019 Drinks Interview
''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''

Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en zelfgemaakte ijsthee. Natuurlijk. Coca-Cola regular blijft nog altijd het meest populaire drankje in de horeca. Maar dat ...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra ...

6 mei 2019 Events
Van Hessen kijkt terug op de afgelopen honderd jaar

Van Hessen bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met een personeelsfeest op 1 juni, en een inspirerend relatie event op 6 juni. Op een speciale website, namelijk 100jaarvanhessen.nl, worden herinneringen gedeeld en kunnen genodigden zich aanmelden. Gasten hebben een Van Hessen aftelkalender ontvang ...

25 april 2019
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje ...

8 april 2019 Achtergronden Gastronomie
Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland. Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques In ...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

2 april 2019 Duurzaamheid KHN
Geen verplichting voor inzameling petflesjes met statiegeld in de horeca

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een voorstel voor statiegeld op petflesjes voor frisdrank en water tot 1 liter ontwikkeld. Dit voorstel houdt in dat de producenten en importeurs verantwoordelijk worden voor het heffen van statiegeld op deze petflesjes en voor de inzameling erva ...

20 maart 2019
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa ...

15 maart 2019 Achtergronden
Deze beachclub is nu al klaar voor het nieuwe strandseizoen

Bistro & Grill Later aan Zee is uit haar winterslaap en klaar voor het nieuwe strandseizoen. Zij opent zondag 17 maart 2019 haar deuren voor de liefhebbers van lekker eten en drinken een prettige ambiance op het strand. De onderscheidende beachclub in Bloemendaal aan Zee kreeg dit jaar wederom e ...

7 maart 2019 Columns
Blog Jeannine Sok: Vitamine A

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en ervaringen binnen de gastronomie en dan met name de gastvrijheid Het is zaterdagavond, ik heb de hele dag in bed gelegen met bronchitis en ben pas net naar de ...

4 maart 2019
Limburgse carnavalsvierder dineert uitgebreid, Brabander gaat voor gemak

Limburgse restaurants bedienen tijdens carnaval een bont verkleed publiek. Tijdens carnaval brengt 44,1 procent van de Limburgse feestvierders wel eens een bezoek aan een restaurant. In Brabant kiezen de carnavallers vaker voor een snelle hap in een snackbar of dönerzaak. Dit blijkt uit onderzo ...

21 februari 2019
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l ...

12 februari 2019 Columns
Ben jij duidelijk of geef je gemengde signalen af aan je medewerkers?

Als ondernemer heb je de prioriteiten en doelstellingen voor je horecabedrijf op je netvlies staan. Je weet exact wat je wilt met je bedrijf. Je voelt aan wat je wel en niet moet doen. De zaak leiden is voor jou gesneden koek. Het is nu eenmaal jouw toko. Jij beslist en draagt alle verantwoordelijkh ...

31 januari 2019
Moeke breidt uit

Moeke, bar & keuken, is een eigentijds grandcafé met een huiselijke uitstraling. Een ontspannen plek waar je wordt verwend en echt thuiskomt bij Moeke. Inmiddels zijn er 5 Moekes verspreid over het land en worden dit jaar meerdere steden verrijkt met een Moeke, waaronder Ede en Schevening ...

25 januari 2019 Internationaal
Deense hotelketen introduceert alcoholvrij barconcept

De toonaangevende Deense boetiekhotelketen Brøchner Hotels staat erom bekend het anders te doen. Dus niet alleen als het gaat om het omzetten van iconische architectuur in het hart van Kopenhagen in unieke boetiekhotels. Nu lanceert Brøchner Hotels een nieuw alcoholvrij barconcept No/L ...

7 januari 2019 Wet- en regelgeving
Alcohol schenken aan meerderjarigen. Dat mag (niet)

Vragen jouw medewerkers bij elke bestelling van een alcoholhoudende drank het legitimatiebewijs van de koper zodat zijn of haar leeftijd kan worden gecontroleerd? Waarschijnlijk niet. Het is ook niet altijd noodzakelijk om een legitimatiebewijs te vragen. Toch is het als werkgever van belang om bewu ...

19 december 2018 Wet- en regelgeving
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i ...

12 december 2018 Columns
Column: lef loont!

Als restaurateur wil je natuurlijk bij de tijd blijven, zodat je je gasten kan blijven verrassen. Dus je bezoekt horecabeurzen, je leest de jaarlijkse trendrapporten en je maakt zo nu en dan een inspiratiebezoek aan een hippe stad. Om je heen kijkend kom je bijna om in de trends. De ene trend is ...

6 december 2018
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z ...

27 november 2018 Wet- en regelgeving
Een beschonken horeca-exploitant kan de DHW-vergunning verliezen

Toen op 16 juli 2018 om 01:45 uur drie politieagenten een Puttens café binnenkwamen, was het voor de horeca-exploitant even schrikken. Normaal gesproken zijn voor sluitingstijd (01:00 uur) de laatste gasten de deur uit en wordt er schoongemaakt, maar deze avond was de ‘sluitborrel&rsquo ...

20 november 2018 Wet- en regelgeving
Roken op het werk

Lange tijd was het heel gewoon dat niet alleen gasten in een café rookten, maar ook dat de barman een sigaretje opstak terwijl hij zijn gasten van een drankje voorzag. Dat beeld is veranderd. Wat zijn ook alweer de regels omtrent roken op of rondom het werk? De werkgever heeft de wette ...

19 november 2018 Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De ...

8 november 2018 Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd ...

5 november 2018 Achtergronden
Beachclub maakt zich nu al op voor de zomer

Afgelopen zomer heeft Bistro & Grill Later aan Zee een fantastisch zonovergoten seizoen gedraaid. De gerestylde beachclub in Bloemendaal aan Zee werd geroemd door haar prachtige interieur, riante terras met verschillende zithoeken en de comfortabele Taittinger Lounge. Ook de heerlijke drankjes e ...

26 oktober 2018 Internationaal
Hip kunst- en designrestaurant in Londense kerk

Het Kantonese kunstrestaurant Duddell’s heeft zijn intrek genomen in een oude monumentale kerk in Londen. Architectenbureau Michaelis Boyd ontwierp daartoe een jaren zestig interieur met veel duurzame materialen als messing, tegels, glas, hout en een fraaie CO2-neutrale Marmoleum mozaïekv ...

16 oktober 2018 Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini ...

27 september 2018
Blog: URBN FOLKS, een nieuw concept in Nijmegen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van de twee ondernemers Martijn van den Hurk en Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

17 september 2018
Hotel-restaurant heeft luxe cruiseboot-uitstraling

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant heeft een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, sc ...

23 augustus 2018
Herman Hell nieuwe eigenaar van Het Wapen in Willemstad

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, s ...

7 augustus 2018 Economie
Horecabedrijf Debuut verkocht

Horecabedrijf Debuut is verkocht aan het Nederlandse investeerdersbedrijf Waterland, zo lezen we in het Financieel Dagblad. Met de overname zou een bedrag van rond de veertig miljoen euro zijn gemoeid. In 2015 interviewden wij Fred Bus, projecleider concepten bij het horeca-imperium. Lees het ui ...

6 augustus 2018 Branded Content
Restoranto trekt zakelijk publiek naar jouw lunch

Klik. Swype. Klik. ‘Het is geregeld, onze lunch staat om 12:30 klaar. Ik heb trouwens ook alvast betaald!’ Het is maandagochtend en Ralph de Groot, een van de oprichters van de Restoranto app, laat mij zien hoe hij via zijn telefoon zijn lunch vooraf bestelt bij een restaurant om de hoek ...

2 augustus 2018
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be ...

19 juli 2018
IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h ...

10 juli 2018 Events
Zomerfestivals bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

Na het grote succes van Umami Park in juni staan er nog twee van deze heerlijke Aziatische foodfestivals op het programma bij KIT in Amsterdam. Ook in het weekend van 25 augustus en dat van 22 september wordt de sfeervolle binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gebruikt waar ze voor ...

9 juli 2018
BRAM’S Gourmet Frites opent grootste winkel naast Euroscoop in Schiedam

Op vrijdag 13 juli opent BRAM’S Gourmet Frites haar grootste winkel op het levendige plein van de Euroscoop in Schiedam. De opening wordt ook hier gevierd met de welbekende BRAM’S Experience Day: een dag waar jong en oud kennis maakt met de producten, gerechten én beleving van BRA ...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na ...

26 juni 2018 Interview Longread
Interview: thee wordt steeds belangrijker

In Nederland drinken we per persoon gemiddeld 100 liter thee per jaar. Dat komt neer op ongeveer drie koppen per persoon per dag. Toch wordt een van de oudste drankjes ter wereld vooral thuis gedronken. Dat moet dus veranderen. Nu de consument meer beleving wil ervaren aan de producten die hij koopt ...

19 juni 2018 Gastronomie
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d ...

11 juni 2018 Achtergronden
Domino's grootste QSR (quick service restaurant) in Nederland

Met de opening van de 250e vestiging in Steenwijk bereikt Domino’s vandaag een belangrijke mijlpaal. De pizzaketen mag zich namelijk het grootste Quick Service Restaurant (QSR) in Nederland noemen op basis van het aantal vestigingen. De mijlpaal wordt deze week groots gevierd. En wie viert, di ...

3 juni 2018 Achtergronden F&B Longread
Een sterk F&B-concept vertelt een sterk verhaal

Enthousiaste gasten, een solide concurrentiepositie, groeiende winstcijfers, trotse medewerkers en gratis publiciteit. Welke hotelier of ondernemer wil dit niet? De sleutel tot blijvend succes in de huidige verdringingsmarkt is anders durven te zijn met een authentiek en niet te kopiëren busine ...

29 mei 2018 Events
Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – d ...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best ...

26 april 2018 Events
Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014. V ...

13 april 2018 David Bakker
Column: wat eet en drinkt de (on)bewuste Millennial?

De Millennial. De zelfbewuste, ongrijpbare, quinoa-kauwende dertiger. Of twintiger? Wat is het nou eigenlijk? De Millennial, ook wel generatie Y genoemd, is iemand geboren tussen 1980 en 1995. De consument anno nu, die graag buiten de deur eet. Maar wat dan? Als ondernemer wil je alles weten van deg ...

3 april 2018 Achtergronden Interview
Interview: lunchroom en tapasbar in historisch luchthavengebouw

Voor de oorlog was het een burgerluchthaven, tijdens de oorlog werd het bezet door de Duitsers, daarna vloog er de Koninklijke Luchtmacht met straaljagers. Tegenwoordig vind je in het rijksmonumentale luchthavengebouw in Eindhoven een lunchroom en tapasbar. ‘Eindhoven bezit het mooiste luch ...

28 maart 2018
Copenhagen opent brasserie

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol b ...

26 maart 2018 Achtergronden Interview
Interview Sander Overweg, De Houtloods Tilburg

Binnen een jaar een Bib Gourmand in de pocket, sinds kort ook een eetbar geopend in een oud treinstel en volgens diverse culinaire media (waaronder de ‘Lekker’) al benoemd tot één van de beste hotspots in Tilburg. De Houtloods, en met name de jonge ondernemer Sander Overweg ...

22 maart 2018
Rotterdamse chefs koken tijdens Tafel op Zuid

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart koken de beste en leukste koks van Rotterdam Zuid hun favoriete gerechten voor Rotterdamse fijnproevers. Een lange tafel staat klaar om aan te schuiven en te genieten van een gratis diner en livemuziek. Ook kan je de hele middag in het zonnetje vertoeven en kan je P ...

19 maart 2018
Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur

Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rotterdam, werden onder het genot van Bébo cocktails, goed eten en Cubaanse muziek alle ins en outs verteld over het merk. Bébo Cuban Coffee ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: