Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...
Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...
Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Het Zadkine Horeca College blikt met trots terug op het succes van de tweedaagse internationale wedstrijd 'Show me the Concept', die plaatsvond op maa...
Op 15 februari opent een nieuw funky restaurant met bar in Amsterdam: Krusta. Op het menu staat onder andere versgebakken pizza, bruschetta met auberg...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland een drietal restaurants bekend die hun intrede doen in de Nederlandse versie van de bekende gid...
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...
LEO’s International Flavors viert op vrijdag 26 januari 2024 haar tweede verjaardag. Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan organiseert Leona...
ELA Restobar nodigt gasten uit om de warmte van de Jordanese gastvrijheid te ervaren, geïnspireerd door Mediterrane cuisine in een mid-century mo...
Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...
In het hostel Hans Brinker in de Kerkstraat in Amsterdam opent op 6 november restaurant en bar Ms.Chelin. Met een dikke knipoog naar de culinaire gids...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...
Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...
Restaurant Eden in Valkenswaard, dat eerder deze week veel aandacht kreeg vanwege de introductie van kraai op het menu, neemt per 1 januari restaurant...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant&nb...
Op de negentiende verdieping van hotel INNSiDE by Meliá opent Younique Concepts het horecaconcept ‘Hasta La Vista, Baby!’. Het is e...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
Het is bijna zover. 9 t/m 11 Oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB - Folie Culinaire in MECC Maa...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
De zomer eindigt met de herfstequinox, die plaatsvindt rond 21 september. Dit markeert het moment waarop de dag en de nacht even lang zijn en is het b...
Na een succesvolle pilot met diverse winkels gaan Thuisbezorgd.nl en SPAR de samenwerking breed uitrollen. Meer dan 50 SPAR-filialen bieden vanaf ju...
Als startende horecaondernemer wil jij graag direct zoveel mogelijk rendement uit je horecazaak halen. En ook als je al een paar jaar een horecazaak b...
Met het zonnige weer heeft de horeca een druk weekend achter de rug. Vanwege het grote personeelstekort in de sector verwacht ING dat het veel onderne...
Verschillende restaurants merken dat het drukker wordt. Gasten lopen spontaan binnen, reserveren van tevoren of staan tegenwoordig veelal op de reserv...
De customer journey in de horeca veranderde helemaal. De QR-code maakte een comeback, reviews zijn de standaard en reserveren gebeurt digitaal. Hoe op...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...
De Amsterdamse shooterbar Chupitos is verhuisd naar de Korte Leidsedwarsstraat en heropend als The Chupitos Club. Zonder afscheid te nemen van de welb...
De eigenaren van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Eden in Valkenswaard zoeken naar bijzondere smaken en specifieke eigenschappen, e...