Diner in het teken van zout en wijn

25 mei 2016 |
Diner in het teken van zout en wijn<

Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam heeft maandag 23 mei een bijzonder diner geserveerd, dat in het teken stond van het
combineren van zout en wijn. In samenwerking met de beroemde Zuid-Afrikaanse chef Craig Cormack presenteerde hij een viergangenmenu met daarin een belangrijke rol voor zout.

Fascinatie voor zout
Zuid-Afrikaan Craig Cormack is zo gefascineerd door zout dat hij de hele wereld over reist om een unieke collectie op te bouwen. In combinatie met dat zout ontwerpt hij gerechten met een specifieke geur- en smaakcombinatie die perfect is te koppelen met het smaakprofiel van de eveneens uit Zuid-Afrika afkomstige wijnen van Fleur du Cap.

Op uitnodiging van wijnleverancier Jacobus Boelen, exclusief leverancier van de wijnen van Fleur du Cap in Nederland, is Craig Cormack in ons land en wordt in samenwerking met enkele vooraanstaande chefs een aantal bijzondere diners geserveerd. Maandag 23 mei werd de aftrap verzorgd door Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam.

Biltong op het menu
Ruben van Dieten is fan van Zuid-Afrika en experimenteert volop met producten en gerechten uit het land. Hij maakt onder andere zijn eigen biltong – die zeer enthousiast werd ontvangen door Sara Channel, die namens Wines of South Africa aanwezig was – en ook droge worst (droëwors) is in zijn restaurant verkrijgbaar.

Zout als inspiratiebron
Maandagavond serveerde hij vier prachtige gerechten, waarin zout zogezegd een belangrijke rol speelde. En daar waar mogelijk uiteraard met een link naar Zuid-Afrika.
Het diner startte met een Flammkuchen met onder andere droëwors. De zeebaars in het tweede gerecht werd geserveerd op een zoutblok dat was opgewarmd onder de warmtelamp, waarna een prachtig stuk lam volgde ingepakt in een zoutkorst. De avond werd afgesloten met een dessert met daarin gezouten karamel.

Tussen de gangen door waren er zoutcolleges van Craig Cormack, die na afloop vertelde onder de indruk te zijn van de door Ruben van Dieten geserveerde gerechten.
Brasserie NL is gevestigd aan het Neherpark 5 in Leidschendam en is aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Over Brasserie NL
Brasserie NL van chef-kok Ruben van Dieten is gevestigd in het Dr. Neher-Laboratorium, een prachtig industrieel Rijksmonument waar de toekomst van telecommunicatie is ontwikkeld. Sinds november 2014 is het in het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ruben van Dieten kookt vanuit het hart en met respect voor het product en kiest voor service met een glimlach.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: