Deze gasten wil je niet binnen

18 december 2012 |
Deze gasten wil je niet binnen<

Met dit gure weer zijn niet alleen mensen liever binnen. Ook muizen en ratten verkiezen een warm plekje boven hun verblijfplaats buiten.

Meer meldingen
Ongedierte-expert Rentokil Pest Control heeft de afgelopen weken het aantal meldingen van knaagdierenoverlast weer zien toenemen, zowel van bedrijven als van particulieren.
Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil: “In deze tijd van het jaar zien we altijd een verschuiving optreden. Het aantal telefoontjes over knaagdieren en bezoeken aan onze website neemt toe. Nemen mensen zomers vooral contact op met vragen over vliegen en wespen, deze tijd van het jaar gaat het vooral om ratten en
muizen. Dat is logisch. De kou jaagt het ongedierte naar binnen, op zoek naar een lekker warme verblijfplaats. Ook neemt buiten de beschikbare hoeveelheid voedsel af. En
onbedoeld maken mensen het de muizen soms wel erg gemakkelijk.”

Wintercheck
Timmermans geeft aan dat bedrijven in de horeca veel kunnen doen om overlast te voorkomen. “Het is heel belangrijk dat er maatregelen worden genomen om ongedierte buiten te houden. Rentokil heeft hiervoor de Wintercheck ontwikkeld. Tijdens een bezoek van onze expert worden alle ongedierterisico’s van een pand in kaart gebracht. Zo onderzoekt hij onder meer hoe het is gesteld met de aangebrachte wering en controleert hij of voorraden op
de juiste manier gestapeld zijn. Ook checkt hij de hygiëne. Vervolgens worden er oplossingen voorgesteld om risico’s terug te dringen. Zo kan een bedrijf goed voorbereid de winter in en dat is een hele zorg minder.

Gelijk maar even in actie komen?
Meer tips voor preventie, opsporing en bestrijding van muizen, ratten en ander ongedierte
staan op "www.rentokil.nl.":http://www.rentokil.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: