Deze gasten wil je niet binnen

18 december 2012 |
Deze gasten wil je niet binnen<

Met dit gure weer zijn niet alleen mensen liever binnen. Ook muizen en ratten verkiezen een warm plekje boven hun verblijfplaats buiten.

Meer meldingen
Ongedierte-expert Rentokil Pest Control heeft de afgelopen weken het aantal meldingen van knaagdierenoverlast weer zien toenemen, zowel van bedrijven als van particulieren.
Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil: “In deze tijd van het jaar zien we altijd een verschuiving optreden. Het aantal telefoontjes over knaagdieren en bezoeken aan onze website neemt toe. Nemen mensen zomers vooral contact op met vragen over vliegen en wespen, deze tijd van het jaar gaat het vooral om ratten en
muizen. Dat is logisch. De kou jaagt het ongedierte naar binnen, op zoek naar een lekker warme verblijfplaats. Ook neemt buiten de beschikbare hoeveelheid voedsel af. En
onbedoeld maken mensen het de muizen soms wel erg gemakkelijk.”

Wintercheck
Timmermans geeft aan dat bedrijven in de horeca veel kunnen doen om overlast te voorkomen. “Het is heel belangrijk dat er maatregelen worden genomen om ongedierte buiten te houden. Rentokil heeft hiervoor de Wintercheck ontwikkeld. Tijdens een bezoek van onze expert worden alle ongedierterisico’s van een pand in kaart gebracht. Zo onderzoekt hij onder meer hoe het is gesteld met de aangebrachte wering en controleert hij of voorraden op
de juiste manier gestapeld zijn. Ook checkt hij de hygiëne. Vervolgens worden er oplossingen voorgesteld om risico’s terug te dringen. Zo kan een bedrijf goed voorbereid de winter in en dat is een hele zorg minder.

Gelijk maar even in actie komen?
Meer tips voor preventie, opsporing en bestrijding van muizen, ratten en ander ongedierte
staan op "www.rentokil.nl.":http://www.rentokil.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: