Deze gasten wil je niet binnen

18 december 2012 |
Deze gasten wil je niet binnen<

Met dit gure weer zijn niet alleen mensen liever binnen. Ook muizen en ratten verkiezen een warm plekje boven hun verblijfplaats buiten.

Meer meldingen
Ongedierte-expert Rentokil Pest Control heeft de afgelopen weken het aantal meldingen van knaagdierenoverlast weer zien toenemen, zowel van bedrijven als van particulieren.
Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil: “In deze tijd van het jaar zien we altijd een verschuiving optreden. Het aantal telefoontjes over knaagdieren en bezoeken aan onze website neemt toe. Nemen mensen zomers vooral contact op met vragen over vliegen en wespen, deze tijd van het jaar gaat het vooral om ratten en
muizen. Dat is logisch. De kou jaagt het ongedierte naar binnen, op zoek naar een lekker warme verblijfplaats. Ook neemt buiten de beschikbare hoeveelheid voedsel af. En
onbedoeld maken mensen het de muizen soms wel erg gemakkelijk.”

Wintercheck
Timmermans geeft aan dat bedrijven in de horeca veel kunnen doen om overlast te voorkomen. “Het is heel belangrijk dat er maatregelen worden genomen om ongedierte buiten te houden. Rentokil heeft hiervoor de Wintercheck ontwikkeld. Tijdens een bezoek van onze expert worden alle ongedierterisico’s van een pand in kaart gebracht. Zo onderzoekt hij onder meer hoe het is gesteld met de aangebrachte wering en controleert hij of voorraden op
de juiste manier gestapeld zijn. Ook checkt hij de hygiëne. Vervolgens worden er oplossingen voorgesteld om risico’s terug te dringen. Zo kan een bedrijf goed voorbereid de winter in en dat is een hele zorg minder.

Gelijk maar even in actie komen?
Meer tips voor preventie, opsporing en bestrijding van muizen, ratten en ander ongedierte
staan op "www.rentokil.nl.":http://www.rentokil.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: