Den Haag meest gastvrije stad?

9 december 2014 |
Den Haag meest gastvrije stad?<

Den Haag wil de meest gastvrije stad van Nederland worden. Om dat mogelijk te maken is op 8 december het 'House of Hospitality'
opgericht. Dit is een nieuw platform van partijen die samen de gastvrijheid in Den Haag verder willen vergroten.

Hotelschool Den Haag
Bij het House of Hospitality zijn onder meer hotels, restaurants, winkels, attracties en vervoerders aangesloten. Zij werken samen om bezoekers van Den Haag zo goed mogelijk te ontvangen. Samenwerking is nodig omdat vele indrukken samen uiteindelijk bepalen hoe iemand een bezoek aan de stad ervaart. Zo moet er genoeg te doen zijn, maar ook de sfeer op straat kan meespelen, of het gemak waarmee iemand de weg vindt. De partners van het House of Hospitality wisselen online kennis en informatie uit en er worden ook bijeenkomsten georganiseerd. De coördinatie ligt bij het lectoraat city hospitality van de Hotelschool Den Haag.

Goed voor de economie
Wethouder Karsten Klein (Economie): "Jaarlijks brengen zo'n 50 miljoen mensen een bezoek aan de Haagse binnenstad, Scheveningen en Kijkduin. Al die bezoekers worden graag gastvrij ontvangen. Wij willen dat bezoekers terugkomen naar Den Haag en dat ze aan anderen doorvertellen hoe mooi en gastvrij het hier is. Dat is goed voor de economie, voor de bedrijven en voor de werkgelegenheid."

Opleidingen en trainingen
De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag diverse initiatieven opgezet en ondersteund om de gastvrijheid in de stad te vergroten. Een van deze initiatieven is de Ambassade van Den Haag, waar circa 300 enthousiaste vrijwilligers opgeleid zijn om de stad te promoten en bezoekers welkom te heten tijdens grote evenementen zoals het WK Hockey. Vanaf 2015 kunnen ook andere groepen georganiseerde vrijwilligers, zoals de Greeters en de vrijwilligers van De Ooievaart, gebruik maken van de opleidingen en trainingen van de Ambassade van Den Haag.

Op de foto:
Koen Brakenhoff (hoofd marketing Mauritshuis), wethouder Karsten Klein, Karoline Wiegerink (lector city hospitality Haagse Hotelschool), Milou Prins (student Haagse Hotelschool), Barteld Oppers (general manager Suite Novotel Den Haag City Centre), dagvoorzitter Eddy Zoëy (bekend van ‘Nu we er toch zijn…' en ‘Hoe gastvrij is…') en Ad Dekkers (directeur Bureau Binnenstad) bij de oprichting van het ‘House of Hospitality'. Fotograaf: Frank Jansen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: