Den Haag meest gastvrije stad?

9 december 2014 |
Den Haag meest gastvrije stad?

Den Haag wil de meest gastvrije stad van Nederland worden. Om dat mogelijk te maken is op 8 december het 'House of Hospitality'
opgericht. Dit is een nieuw platform van partijen die samen de gastvrijheid in Den Haag verder willen vergroten.

Hotelschool Den Haag
Bij het House of Hospitality zijn onder meer hotels, restaurants, winkels, attracties en vervoerders aangesloten. Zij werken samen om bezoekers van Den Haag zo goed mogelijk te ontvangen. Samenwerking is nodig omdat vele indrukken samen uiteindelijk bepalen hoe iemand een bezoek aan de stad ervaart. Zo moet er genoeg te doen zijn, maar ook de sfeer op straat kan meespelen, of het gemak waarmee iemand de weg vindt. De partners van het House of Hospitality wisselen online kennis en informatie uit en er worden ook bijeenkomsten georganiseerd. De coördinatie ligt bij het lectoraat city hospitality van de Hotelschool Den Haag.

Goed voor de economie
Wethouder Karsten Klein (Economie): "Jaarlijks brengen zo'n 50 miljoen mensen een bezoek aan de Haagse binnenstad, Scheveningen en Kijkduin. Al die bezoekers worden graag gastvrij ontvangen. Wij willen dat bezoekers terugkomen naar Den Haag en dat ze aan anderen doorvertellen hoe mooi en gastvrij het hier is. Dat is goed voor de economie, voor de bedrijven en voor de werkgelegenheid."

Opleidingen en trainingen
De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag diverse initiatieven opgezet en ondersteund om de gastvrijheid in de stad te vergroten. Een van deze initiatieven is de Ambassade van Den Haag, waar circa 300 enthousiaste vrijwilligers opgeleid zijn om de stad te promoten en bezoekers welkom te heten tijdens grote evenementen zoals het WK Hockey. Vanaf 2015 kunnen ook andere groepen georganiseerde vrijwilligers, zoals de Greeters en de vrijwilligers van De Ooievaart, gebruik maken van de opleidingen en trainingen van de Ambassade van Den Haag.

Op de foto:
Koen Brakenhoff (hoofd marketing Mauritshuis), wethouder Karsten Klein, Karoline Wiegerink (lector city hospitality Haagse Hotelschool), Milou Prins (student Haagse Hotelschool), Barteld Oppers (general manager Suite Novotel Den Haag City Centre), dagvoorzitter Eddy Zoëy (bekend van ‘Nu we er toch zijn…' en ‘Hoe gastvrij is…') en Ad Dekkers (directeur Bureau Binnenstad) bij de oprichting van het ‘House of Hospitality'. Fotograaf: Frank Jansen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: