Den Haag meest gastvrije stad?

9 december 2014 |
Den Haag meest gastvrije stad?<

Den Haag wil de meest gastvrije stad van Nederland worden. Om dat mogelijk te maken is op 8 december het 'House of Hospitality'
opgericht. Dit is een nieuw platform van partijen die samen de gastvrijheid in Den Haag verder willen vergroten.

Hotelschool Den Haag
Bij het House of Hospitality zijn onder meer hotels, restaurants, winkels, attracties en vervoerders aangesloten. Zij werken samen om bezoekers van Den Haag zo goed mogelijk te ontvangen. Samenwerking is nodig omdat vele indrukken samen uiteindelijk bepalen hoe iemand een bezoek aan de stad ervaart. Zo moet er genoeg te doen zijn, maar ook de sfeer op straat kan meespelen, of het gemak waarmee iemand de weg vindt. De partners van het House of Hospitality wisselen online kennis en informatie uit en er worden ook bijeenkomsten georganiseerd. De coördinatie ligt bij het lectoraat city hospitality van de Hotelschool Den Haag.

Goed voor de economie
Wethouder Karsten Klein (Economie): "Jaarlijks brengen zo'n 50 miljoen mensen een bezoek aan de Haagse binnenstad, Scheveningen en Kijkduin. Al die bezoekers worden graag gastvrij ontvangen. Wij willen dat bezoekers terugkomen naar Den Haag en dat ze aan anderen doorvertellen hoe mooi en gastvrij het hier is. Dat is goed voor de economie, voor de bedrijven en voor de werkgelegenheid."

Opleidingen en trainingen
De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag diverse initiatieven opgezet en ondersteund om de gastvrijheid in de stad te vergroten. Een van deze initiatieven is de Ambassade van Den Haag, waar circa 300 enthousiaste vrijwilligers opgeleid zijn om de stad te promoten en bezoekers welkom te heten tijdens grote evenementen zoals het WK Hockey. Vanaf 2015 kunnen ook andere groepen georganiseerde vrijwilligers, zoals de Greeters en de vrijwilligers van De Ooievaart, gebruik maken van de opleidingen en trainingen van de Ambassade van Den Haag.

Op de foto:
Koen Brakenhoff (hoofd marketing Mauritshuis), wethouder Karsten Klein, Karoline Wiegerink (lector city hospitality Haagse Hotelschool), Milou Prins (student Haagse Hotelschool), Barteld Oppers (general manager Suite Novotel Den Haag City Centre), dagvoorzitter Eddy Zoëy (bekend van ‘Nu we er toch zijn…' en ‘Hoe gastvrij is…') en Ad Dekkers (directeur Bureau Binnenstad) bij de oprichting van het ‘House of Hospitality'. Fotograaf: Frank Jansen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: