De week van het Nederlandse Bier: dit is er te doen

11 mei 2017 | Roy Spijker

Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er op de markt is. Inmiddels zijn er ruim 400 brouwerijen in Nederland. Door de populariteit van speciaalbier in Nederland kan dit een hele leuke week worden. Wij zetten de leukste activiteiten voor u op een rijtjel.

Openingsfestival - 11 t/m 13 mei

De Week van het Nederlandse Bier wordt geopend met een driedaags bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Veertig Nederlands brouwerijen presenteren hun bieren tijdens dit festival. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via de website.

Bier & BBQ - 19 mei

Eigenlijk is het de perfecte combinatie: bier en barbeque. Dat moeten ze bij Jopen ook bedacht hebben. De chef van het Jopen Proeflokaal bereidt de gerechten voor met Jopenbier. Denk dan aan bier gemarineerd vleef of een traditionele barbecuesaus met jopenbier er in verwerkt. De prijs voor de barbecue is 48,50 en is inclusief vier bijpassende Jopenbieren.

Bierwandeltocht - 21 mei

Biersommelier Maarten Exel gaat op zondag 21 mei een exlusieve wandelocht maken langs de IJssellinie, oude bossen en landgoederen van Deventer. De tocht eindigt bij stadsbrouwerij DAVO in een oud fabriekspand. 

Workshop bierherkenning - 21 mei

Bij Café Broer en Zus in Beverwijk wordt op 21 mei een workshop bierherkenning gegeven. In deze workshop leren deelnemers de basisbeginselen van bier. Er is plek voor 10 deelnemers, dus wees er snel bij. 

NL Brouwerijdagen - 19 t/m 21 mei

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier worden de NL Brouwerijdagen georganisieerd. Bierbrouwers door het hele land openen hun deuren. Een uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe bieren. Op de website is een uitgebreide kaart met deelnemende brouwerijen te vinden.

Nog veel meer!

Ga voor een hele lijst met activiteit, lezingen, wijn en spijs-wandelingen en proeverijen naar de website van De Week van het Nederlandse Bier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: