De week van het Nederlandse Bier: dit is er te doen

11 mei 2017 | Roy Spijker

Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er op de markt is. Inmiddels zijn er ruim 400 brouwerijen in Nederland. Door de populariteit van speciaalbier in Nederland kan dit een hele leuke week worden. Wij zetten de leukste activiteiten voor u op een rijtjel.

Openingsfestival - 11 t/m 13 mei

De Week van het Nederlandse Bier wordt geopend met een driedaags bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Veertig Nederlands brouwerijen presenteren hun bieren tijdens dit festival. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via de website.

Bier & BBQ - 19 mei

Eigenlijk is het de perfecte combinatie: bier en barbeque. Dat moeten ze bij Jopen ook bedacht hebben. De chef van het Jopen Proeflokaal bereidt de gerechten voor met Jopenbier. Denk dan aan bier gemarineerd vleef of een traditionele barbecuesaus met jopenbier er in verwerkt. De prijs voor de barbecue is 48,50 en is inclusief vier bijpassende Jopenbieren.

Bierwandeltocht - 21 mei

Biersommelier Maarten Exel gaat op zondag 21 mei een exlusieve wandelocht maken langs de IJssellinie, oude bossen en landgoederen van Deventer. De tocht eindigt bij stadsbrouwerij DAVO in een oud fabriekspand. 

Workshop bierherkenning - 21 mei

Bij Café Broer en Zus in Beverwijk wordt op 21 mei een workshop bierherkenning gegeven. In deze workshop leren deelnemers de basisbeginselen van bier. Er is plek voor 10 deelnemers, dus wees er snel bij. 

NL Brouwerijdagen - 19 t/m 21 mei

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier worden de NL Brouwerijdagen georganisieerd. Bierbrouwers door het hele land openen hun deuren. Een uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe bieren. Op de website is een uitgebreide kaart met deelnemende brouwerijen te vinden.

Nog veel meer!

Ga voor een hele lijst met activiteit, lezingen, wijn en spijs-wandelingen en proeverijen naar de website van De Week van het Nederlandse Bier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: