De Stadskantine open voor een goede hap

2 februari 2011 |
De Stadskantine open voor een goede hap<

In Amsterdam heeft De Stadskantine onlangs de deuren geopend. De zaak van de broers Jelle en Douwe Maijer geeft gehoor aan de veelgehoorde wens van mensen om “even snel lekker te eten”. De Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar de eerste kantine voor de stad.

Alleen of samen
Het concept is ingericht als een plek waar mensen alleen of in gezelschap een lekkere snelle hap kunnen eten, waar men kan neerstrijken achter de laptop met een latte en een stuk verse appeltaart, of een goed belegde boterham. Vanzelfsprekend is er draadloos internet.

Idee
De gebroeders Maijer kwamen tijdens een fietstocht in Zuid-Frankrijk op het idee iets te willen ondernemen voor Amsterdammers die geen zin hebben te koken, die geen tijd hebben of het gewoon niet kunnen. Restaurants kunnen prijzig zijn en zijn niet altijd even uitnodigend om zomaar alleen binnen te stappen. Afhaalmaaltijden vervelen en zijn niet altijd voedzaam.

Bestel-krijg-eet of neem mee
Met de komst van De Stadskantine heeft de hoofdstad een nieuwe plek gekregen voor een goede, snelle maaltijd. Gasten bestellen, betalen met pin en aan het eind van de counter staat de bestelling klaar. Meenemen kan ook.

Uitnodigend
De prijzen zijn klein en de kwaliteit van het keuzeaanbod is groot. De inrichting is praktisch, clean en overzichtelijk. De grote houten tafels nodigen uit plaats te nemen, alleen, of samen.

Aanbod
Op het avondmenu (vanaf 17.00 uur) staat ‘avondeten’, voor een vaste prijs van € 8,85. Elke dag kan worden gekozen uit drie maaltijden: vlees, vis en vegetarisch. Het aanbod wisselt dagelijks en verandert met de seizoenen mee.
Voorlopig is het aanbod lunch en diner, vanaf 12.00 tot 22.00 uur. Binnenkort starten de broers ook met het aanbieden van het ontbijt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: