De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum

21 januari 2011 |
De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum<

Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam beleeft dit jaar haar honderdste verjaardag. Het restaurant heeft populariteit vergaard dankzij de klassieke Hollandse kaart. Het 100-jarig bestaan wordt op gepaste wijze gevierd met een feestelijk jubileumjaar.

Hollandse keuken
Al 100 jaar lang vinden gasten van over de hele wereld hier een centraal gelegen startpunt voor hun bezoek aan Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar Nederlandse regionale specialiteiten kaart en andere typisch Hollandse lekkernijen op de à la carte kaart. Gerechten als Hollandse haring met aardappelsalade en bietendressing (en een glaasje korenwijn), Amsterdamse kabeljauwkroketjes en Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade zijn zowel onder de Nederlandse als de buitenlandse gasten bijzonder geliefd.

Historische prijzen
Op 16 oktober 2011, precies honderd jaar nadat het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zal een groot feest plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tot die tijd vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats, zoals ‘dineren tegen historische prijzen’, een fotowedstrijd en de productie van een eigen glossy magazine.

Feestelijk jaar
General manager van de Roode Leeuw, René Wildeman, is initiatiefnemer van het jubileumjaar: “We zullen er een feestelijk jaar van maken vol activiteiten om de gast mee te laten genieten van de feestvreugde. Zo bieden we binnenkort een Hollands driegangen menu tegen een historische prijs aan via de populaire website Groupon. Maar hoogtepunt zal het feest in de Nieuwe Kerk worden, en we zijn verheugd dat ook burgemeester Eberhard van der Laan voornemens is daarbij aanwezig te zijn.”

Op de foto: Het Hollandse Menu dat bij De Roode Leeuw wordt geserveerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: