De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum

21 januari 2011 |
De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum<

Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam beleeft dit jaar haar honderdste verjaardag. Het restaurant heeft populariteit vergaard dankzij de klassieke Hollandse kaart. Het 100-jarig bestaan wordt op gepaste wijze gevierd met een feestelijk jubileumjaar.

Hollandse keuken
Al 100 jaar lang vinden gasten van over de hele wereld hier een centraal gelegen startpunt voor hun bezoek aan Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar Nederlandse regionale specialiteiten kaart en andere typisch Hollandse lekkernijen op de à la carte kaart. Gerechten als Hollandse haring met aardappelsalade en bietendressing (en een glaasje korenwijn), Amsterdamse kabeljauwkroketjes en Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade zijn zowel onder de Nederlandse als de buitenlandse gasten bijzonder geliefd.

Historische prijzen
Op 16 oktober 2011, precies honderd jaar nadat het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zal een groot feest plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tot die tijd vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats, zoals ‘dineren tegen historische prijzen’, een fotowedstrijd en de productie van een eigen glossy magazine.

Feestelijk jaar
General manager van de Roode Leeuw, René Wildeman, is initiatiefnemer van het jubileumjaar: “We zullen er een feestelijk jaar van maken vol activiteiten om de gast mee te laten genieten van de feestvreugde. Zo bieden we binnenkort een Hollands driegangen menu tegen een historische prijs aan via de populaire website Groupon. Maar hoogtepunt zal het feest in de Nieuwe Kerk worden, en we zijn verheugd dat ook burgemeester Eberhard van der Laan voornemens is daarbij aanwezig te zijn.”

Op de foto: Het Hollandse Menu dat bij De Roode Leeuw wordt geserveerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: