De Pier niet meer zo dood als een pier

17 februari 2015 |
De Pier niet meer zo dood als een pier

De eigenaren van de Scheveningse Pier en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om het markante bouwwerk aan de kust nieuw leven in te blazen. De
nieuwe eigenaren willen op de Pier ruimte bieden voor horeca, winkels, evenementen, kunst en cultuur. Dé publiekstrekker wordt een reuzenrad, waar je aan boord van de gondels een hapje kunt eten. De gemeente wil dit de kans geven. Met het oog op de veiligheid en het uiterlijk van de Pier moeten een opknapbeurt en sloop van het stalen eiland onderdeel zijn van de afspraken.

Reuzenrad erg hoog
Wethouder Revis (Scheveningen Bad) en de eigenaren van de Pier willen deze afspraken vastleggen in een overeenkomst, nadat ze ter bespreking aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. De plannen van de eigenaren passen vrijwel geheel binnen de ambitie van de gemeente en het bestemmingsplan. Alleen het reuzenrad is circa 15 meter hoger dan het bestemmingsplan toestaat. De eigenaren hebben de gemeente gevraagd hiervoor ontheffing te verlenen.

Verwaarloosd
Wethouder Revis vindt het goed dat er plannen liggen om de Pier weer uitstraling te geven. "De Pier ligt er nu verwaarloosd en verloren bij. Als de Pier herleeft, past dat goed in onze ambitie om Scheveningen aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daarom werk ik mee om het mogelijk te maken dat er een reuzenrad op het voormalige Schateiland komt. Ik stel daarbij de voorwaarde dat het bouwwerk veilig wordt gemaakt en dat het stalen eiland wordt afgebroken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: