De Pier niet meer zo dood als een pier

17 februari 2015 |
De Pier niet meer zo dood als een pier<

De eigenaren van de Scheveningse Pier en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om het markante bouwwerk aan de kust nieuw leven in te blazen. De
nieuwe eigenaren willen op de Pier ruimte bieden voor horeca, winkels, evenementen, kunst en cultuur. Dé publiekstrekker wordt een reuzenrad, waar je aan boord van de gondels een hapje kunt eten. De gemeente wil dit de kans geven. Met het oog op de veiligheid en het uiterlijk van de Pier moeten een opknapbeurt en sloop van het stalen eiland onderdeel zijn van de afspraken.

Reuzenrad erg hoog
Wethouder Revis (Scheveningen Bad) en de eigenaren van de Pier willen deze afspraken vastleggen in een overeenkomst, nadat ze ter bespreking aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. De plannen van de eigenaren passen vrijwel geheel binnen de ambitie van de gemeente en het bestemmingsplan. Alleen het reuzenrad is circa 15 meter hoger dan het bestemmingsplan toestaat. De eigenaren hebben de gemeente gevraagd hiervoor ontheffing te verlenen.

Verwaarloosd
Wethouder Revis vindt het goed dat er plannen liggen om de Pier weer uitstraling te geven. "De Pier ligt er nu verwaarloosd en verloren bij. Als de Pier herleeft, past dat goed in onze ambitie om Scheveningen aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daarom werk ik mee om het mogelijk te maken dat er een reuzenrad op het voormalige Schateiland komt. Ik stel daarbij de voorwaarde dat het bouwwerk veilig wordt gemaakt en dat het stalen eiland wordt afgebroken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: