De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018

9 juni 2017 | Thijs Jacobs

De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018. Bierexpert Fiona de Lange laat dit weten via Facebook en haar website. Fiona de Lange, tevens eigenaar van de Bierbank, ziet dat fulltime aandacht nodig is om het een toekomst te geven.

Fiona: "Mede vanwege de lopende kosten zoals o.a. een goede verzekering van het bier en de gehuurde locaties is meer volume noodzakelijk om de Bierbank te laten voortbestaan. En dat is precies iets waar ik op dit moment vanwege heel veel andere activiteiten niet aan kan en wil voldoen. Het is voor mij altijd en vooral een liefhebberij geweest en niet een dagelijkse business. Mede daarom en omdat mijn bierhart groot is heb ik al jaren moeite om deze beslissing te nemen. Zelfs ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet alles kan doen en keuzes moet maken."

Masterclasses

"Mijn hart en liefde ligt dan meer bij het geven van masterclasses en het promoten van bier, waar ik momenteel enorm druk mee ben. Ik ga verder dus niet failliet en daarover hoeft ook niemand zich zorgen te maken. De activiteiten worden na bijna vier jaar netjes afgerond op 1 januari 2018. En ook voor jou heb ik twee fantastische opties als eigenaar van het bewaarde bier."

Fiona zet ook uiteen wat de mogelijkheden in de toekomst zijn:

Optie 1: Dit najaar organiseer ik nog gewoon zoals altijd meerdere bierdagen op Fort bij Spijkerboor en Fort Everdingen. Op deze dagen is het mogelijk om je bier op te halen. Wat ik jullie wil vragen is om mij een mail te sturen naar fiona@nationalebierbank.nl met als onderwerp afhalen bier, in de mail je gegevens te plaatsen en wanneer je het wilt ophalen. 

Optie 2: Er is echter nog een andere optie! In samenwerking met Fort Everdingen heb ik daar ook een ruimte waar bieren worden bewaard. Deze blijft voor masterclasses die ik geef vanuit persoonlijke titel, bestaan. Je kunt aangeven dat je het bier nog verder wilt laten rijpen op deze locatie. Ik zal het dan tegen het einde van het jaar naar Fort Everdingen verplaatsen om het verder te laten rijpen naar circa vijf jaar of tot wanneer de rijping optimaal is. Het bier blijft gewoon verzekerd. 

Graag verneem ik wat wenselijk is. Mocht ik geen reactie vernemen dan zal het bier automatisch worden verplaatst naar Fort Everdingen. Mochten er vragen zijn dan kun je mij gerust mailen via fiona@nationalebierbank.nl of telefonisch contact opnemen via 06-51149231. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: