De meest bestelde snack in 2014?

20 februari 2015 |
De meest bestelde snack in 2014?<

Thuisbezorgd.nl houdt bij wie, wat waar en wanneer bestelt in Nederland. Dat geeft soms verrassende resultaten, zoals de volgende Top 20. Wat zijn
de meest bestelde snacks van 2014?

Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van de top 20 meest bestelde snacks in 2014.

20 Garnalenkroket 0,45%
19 Nasischijf 0,47%
18 Van Dobben-kroket 0,66%
17 Vlammetjes 0,93%
16 Shoarmarol 0,96%
15 Chickenwings 0,96%
14 Berenklauw 1,05%
13 Satékroket 1,25%
12 Kwekkeboom-kroket 1,35%
11 Bamischijf 1,85%


Top 10 online verkochte snacks

10. Kalfskroket

Op de tiende plaats is de kalfskroket geëindigd met een percentage van 1,89%. Naast dat het leuk is om te weten welke snack landelijk het populairste is, hebben we ook gekeken naar de plaats. De kalfskroket is het meest verkocht in Den Haag en Rotterdam is op de tweede plaats terechtgekomen.

9. Gehaktbal

Denk je bij een gehaktbal ook vaak aan wegrestaurants of tankstations? We hadden dit dan ook niet verwacht: de Hollandse bal gehakt staat in onze top tien! Hij staat met een percentage van 2,18% op de negende plaats. Mmm, nu krijgen we ineens trek in een broodje bal!

8. Bitterbal

Vier je een verjaardag of krijg je onverwachts bezoek? Dan is een schaal bitterballen bestellen een heel goed idee! Steeds minder Nederlanders hebben thuis een friteuse, omdat je keuken meteen naar frituurvet gaat stinken. Online snacks bestellen is ook steeds makkelijker en sneller geworden, dus dit is zeker een goed alternatief. Van alle verkochte snacks waren 2,51% bitterballen – goed voor een achtste plaats in deze snack top 20!

7. Kipcorn

In Amsterdam en Den Haag zijn ze gek op kipcorn. Dat is te zien aan deze mooie, zevende plaats in onze snack top 20 met een percentage van 3,5%!

6. Mexicano

De mexicano is een van onze favorieten. Het liefst dompelen we deze snack helemaal onder de warme pindasaus. Deze heerlijke snack is op de zesde plaats geëindigd met 4,65%. Zoals je ziet, beginnen de percentages met grotere stappen op te lopen. Het wordt steeds spannender!

5. Kipnuggets

Kipnuggets blijven favoriet – vooral bij kleine kinderen. Als een gezin een frietje en een snack bestellen, bestellen zij voor hun kinderen vaak een portie kipnuggets. Kinderen kunnen de snacks goed in hun handje vasthouden, eten het makkelijk op en ze zijn niet al te vet. Met 5,78% staan de kipnuggets zelfs in onze top 5!

4. Kaassoufflé

De kaassoufflé is net buiten onze top 3 gevallen, maar heeft alsnog een percentage van maar liefst 7,39%! Dit is erg goed, want het aantal online snackverkopen valt in de miljoenen. En wist je dat jullie liever de kaassoufflé zonder broodje bestellen?

Top 3 populairste snacks in Nederland

Je bent inmiddels toegekomen aan de top 3 meest verkochte snacks van 2014 in Nederland via Thuisbezorgd.nl.

De snacks in de top drie zijn duidelijke winnaars, want de snack op plaats drie heeft al meer dan twee keer zoveel verkopen dan de nummer vier. Bekijk hieronder de top 3 populairste snack van Nederland in 2014!

3. Rundvleeskroket
De rundvleeskroket is veruit de populairste in zijn soort, want van alle snackverkopen was 15,17% een rundvleeskroket. Als je alle soorten kroketten bij elkaar op zou tellen, dan zou de kroket op de tweede plaats komen. We hebben er alleen voor gekozen om ze toch te scheiden, zodat je een beter beeld krijgt.

Simpel en goedkoop
Het viel ons op dat maar weinig mensen voor een kalfsvleeskroket kiezen, of voor een kroket van een merk. De gemiddelde Nederlander kiest gewoon voor de meest simpele rundvleeskroket die het goedkoopste is. Nog een leuk feitje? In Leeuwarden zijn online de meeste kroketten besteld en Amsterdam staat op de tweede plaats!

2. Loempia
De loempia is met iets meer dan 2% verschil op de tweede plaats geëindigd ten opzichte van de rundvleeskroket. Uiteindelijk zijn er van de snackverkopen in het afgelopen jaar 17,50% loempia’s verkocht.

Chinese restaurants
Veel mensen bestellen een loempia natuurlijk veel bij Chinese restaurants als snack of bijgerecht. De Vietnamese en mini-loempia vallen onder de snackloempia. De echte maaltijdloempia is hierin niet meegenomen.

In Amsterdam worden twee keer zoveel loempia’s verkocht als in Rotterdam. Als je kijkt naar het aantal verkochte loempia’s in 2014, dan komen Den Haag, Utrecht en Groningen op de derde, vierde en vijfde plaats.

1. Frikandel
De frikandel is veruit de winnaar met 29,95% van de totaal verkochte snacks in 2014 via Thuisbezorgd.nl. In Leeuwarden zijn de meeste frikandellen verkocht. Hierna komt Utrecht. Daarnaast valt het op dat de frikandel de enige snack is waar veel mensen saus bijbestellen, en dan voornamelijk speciaal.

Bron: Thuisbezorgd.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: