De meest bestelde snack in 2014?

20 februari 2015 |
De meest bestelde snack in 2014?<

Thuisbezorgd.nl houdt bij wie, wat waar en wanneer bestelt in Nederland. Dat geeft soms verrassende resultaten, zoals de volgende Top 20. Wat zijn
de meest bestelde snacks van 2014?

Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van de top 20 meest bestelde snacks in 2014.

20 Garnalenkroket 0,45%
19 Nasischijf 0,47%
18 Van Dobben-kroket 0,66%
17 Vlammetjes 0,93%
16 Shoarmarol 0,96%
15 Chickenwings 0,96%
14 Berenklauw 1,05%
13 Satékroket 1,25%
12 Kwekkeboom-kroket 1,35%
11 Bamischijf 1,85%


Top 10 online verkochte snacks

10. Kalfskroket

Op de tiende plaats is de kalfskroket geëindigd met een percentage van 1,89%. Naast dat het leuk is om te weten welke snack landelijk het populairste is, hebben we ook gekeken naar de plaats. De kalfskroket is het meest verkocht in Den Haag en Rotterdam is op de tweede plaats terechtgekomen.

9. Gehaktbal

Denk je bij een gehaktbal ook vaak aan wegrestaurants of tankstations? We hadden dit dan ook niet verwacht: de Hollandse bal gehakt staat in onze top tien! Hij staat met een percentage van 2,18% op de negende plaats. Mmm, nu krijgen we ineens trek in een broodje bal!

8. Bitterbal

Vier je een verjaardag of krijg je onverwachts bezoek? Dan is een schaal bitterballen bestellen een heel goed idee! Steeds minder Nederlanders hebben thuis een friteuse, omdat je keuken meteen naar frituurvet gaat stinken. Online snacks bestellen is ook steeds makkelijker en sneller geworden, dus dit is zeker een goed alternatief. Van alle verkochte snacks waren 2,51% bitterballen – goed voor een achtste plaats in deze snack top 20!

7. Kipcorn

In Amsterdam en Den Haag zijn ze gek op kipcorn. Dat is te zien aan deze mooie, zevende plaats in onze snack top 20 met een percentage van 3,5%!

6. Mexicano

De mexicano is een van onze favorieten. Het liefst dompelen we deze snack helemaal onder de warme pindasaus. Deze heerlijke snack is op de zesde plaats geëindigd met 4,65%. Zoals je ziet, beginnen de percentages met grotere stappen op te lopen. Het wordt steeds spannender!

5. Kipnuggets

Kipnuggets blijven favoriet – vooral bij kleine kinderen. Als een gezin een frietje en een snack bestellen, bestellen zij voor hun kinderen vaak een portie kipnuggets. Kinderen kunnen de snacks goed in hun handje vasthouden, eten het makkelijk op en ze zijn niet al te vet. Met 5,78% staan de kipnuggets zelfs in onze top 5!

4. Kaassoufflé

De kaassoufflé is net buiten onze top 3 gevallen, maar heeft alsnog een percentage van maar liefst 7,39%! Dit is erg goed, want het aantal online snackverkopen valt in de miljoenen. En wist je dat jullie liever de kaassoufflé zonder broodje bestellen?

Top 3 populairste snacks in Nederland

Je bent inmiddels toegekomen aan de top 3 meest verkochte snacks van 2014 in Nederland via Thuisbezorgd.nl.

De snacks in de top drie zijn duidelijke winnaars, want de snack op plaats drie heeft al meer dan twee keer zoveel verkopen dan de nummer vier. Bekijk hieronder de top 3 populairste snack van Nederland in 2014!

3. Rundvleeskroket
De rundvleeskroket is veruit de populairste in zijn soort, want van alle snackverkopen was 15,17% een rundvleeskroket. Als je alle soorten kroketten bij elkaar op zou tellen, dan zou de kroket op de tweede plaats komen. We hebben er alleen voor gekozen om ze toch te scheiden, zodat je een beter beeld krijgt.

Simpel en goedkoop
Het viel ons op dat maar weinig mensen voor een kalfsvleeskroket kiezen, of voor een kroket van een merk. De gemiddelde Nederlander kiest gewoon voor de meest simpele rundvleeskroket die het goedkoopste is. Nog een leuk feitje? In Leeuwarden zijn online de meeste kroketten besteld en Amsterdam staat op de tweede plaats!

2. Loempia
De loempia is met iets meer dan 2% verschil op de tweede plaats geëindigd ten opzichte van de rundvleeskroket. Uiteindelijk zijn er van de snackverkopen in het afgelopen jaar 17,50% loempia’s verkocht.

Chinese restaurants
Veel mensen bestellen een loempia natuurlijk veel bij Chinese restaurants als snack of bijgerecht. De Vietnamese en mini-loempia vallen onder de snackloempia. De echte maaltijdloempia is hierin niet meegenomen.

In Amsterdam worden twee keer zoveel loempia’s verkocht als in Rotterdam. Als je kijkt naar het aantal verkochte loempia’s in 2014, dan komen Den Haag, Utrecht en Groningen op de derde, vierde en vijfde plaats.

1. Frikandel
De frikandel is veruit de winnaar met 29,95% van de totaal verkochte snacks in 2014 via Thuisbezorgd.nl. In Leeuwarden zijn de meeste frikandellen verkocht. Hierna komt Utrecht. Daarnaast valt het op dat de frikandel de enige snack is waar veel mensen saus bijbestellen, en dan voornamelijk speciaal.

Bron: Thuisbezorgd.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: