De meest bestelde gerechten wereldwijd

15 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is er nu lekkerder dan een avondje Netflixen en je eten laten bezorgen? Bezorgen is enorm in populariteit toegenomen en Deliveroo plukt er de vruchten van. In Groot-Brittannië heeft Deliveroo becijferd bij welke restaurants welke gerechten het meest besteld werden, maar ook de wereldijde lijst is bekendgemaakt.

De wereldwijde toplijst:

Les Fernandines cheeseburger van Big Fernand (Lille, France)
Burrito van Boojum (Dublin, Ireland)
Cheeseburger van Five Guys (London, UK)
Tripletta Pizza van Tripletta (Paris, France)
Regular Burrito van Taqado Mexican Kitchen (Dubai, UAE)
Boojum’s Twojum van Boojum (Belfast, Ireland)
Sushi Box for Two van Sushi Shop (Toulouse, France)
Chicken Salad Bowl van The Daily Cut (Singapore)
Chicken Katsu Curry van Wagamama (London, UK)
Cheese 6oz American Cheeseburger van GBK (London, UK)

Dit is de toplijst van Groot-Brittannië:

Cheeseburger van Five Guys (London, UK)
Chicken Katsu Curry van Wagamama (London, UK)
Cheese 6oz American Cheeseburger van GBK (London, UK)
St Peter’s Burger van The Meating Room (St Albans, UK)
Medium grilled chicken burrito van Tortilla (Brighton, UK)
Crazy Salmon Roll van Kenji Sushi (Edinburgh, UK)
Byron Burger van Byron (London, UK)
Dead Hippie Burger van MEATliquor (London, UK)
Oahu Bowl van Ahi Poké (London, UK)

Veel vlees

Opmerkelijk is, dat er in de lijst vooral vleesgerechten staan. Met name de burgers zijn populair. In deze tijd van 'vegan' en verantwoord kun je dit een verrassing noemen. Toch staat er ook een Pahu Bowl in de lijst en sushi-liefhebbers bestellen ook regelmatig via Deliveroo. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i...

Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

KHN
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenem...

Achtergronden
Download: HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: