De Kromme Dissel aan de top

11 juni 2015 |
De Kromme Dissel aan de top

Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse voordeliger
kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop wordt aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aan te hangen. Zo weten de restaurants hoe ze worden gewaardeerd en wordt de kwaliteit van deze deelnemers meetbaar. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op lijstjes en ook uit deze editie zijn weer een paar mooie voortgekomen. Met als belangrijkste, de top 10 beste restaurants van Nederland:

Landelijke top 10

De Kromme Dissel* 9,55 (Heelsum)

Chapeau! 9,43 (Bloemendaal)

De Moerbei* 9,32 (Warmond)

De Kromme Watergang 9,30 (Hoofdplaat)

De Treeswijkhoeve 9,27 (Waalre)

De Silveren Spiegel 9,25 (Amsterdam)

Perceel* 9,22 (Capelle aan den Ijssel)

‘t Raadhuis 9,20 (Heinenoord)

‘t Havenmantsje 9,19 (Harlingen)

Basiliek* 9,19 (Harderwijk)

Opmars sterrenrestaurants
De ultieme winnaar is De Kromme Dissel* (Heelsum). Leuk detail is dat zij dit jaar voor het eerste hebben deelgenomen aan de HEERLIJK10Daagse.
"Prachtig, dit hadden wij zeker niet verwacht, zeker niet in het eerste jaar dat wij meedoen. De HEERLIJK10Daagse was boven verwachting. We zijn met z’n allen supertrots", aldus Ronnie Brouwer, Sommelier de Kromme Dissel.

Sterrenzaken
Opvallend is, dat dit jaar bijna alleen maar Michelinsterrenrestaurants in de top 10 staan. Vorige jaren is juist gebleken dat sterren niet altijd garant staan voor een hoge notering. Maar dit jaar liegen de reviews er niet om: maar liefst 7 van de 10 restaurants in de landelijke top-10 beschikken over 1 ster of meer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: