De Kromme Dissel aan de top

11 juni 2015 |
De Kromme Dissel aan de top

Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse voordeliger
kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop wordt aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aan te hangen. Zo weten de restaurants hoe ze worden gewaardeerd en wordt de kwaliteit van deze deelnemers meetbaar. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op lijstjes en ook uit deze editie zijn weer een paar mooie voortgekomen. Met als belangrijkste, de top 10 beste restaurants van Nederland:

Landelijke top 10

De Kromme Dissel* 9,55 (Heelsum)

Chapeau! 9,43 (Bloemendaal)

De Moerbei* 9,32 (Warmond)

De Kromme Watergang 9,30 (Hoofdplaat)

De Treeswijkhoeve 9,27 (Waalre)

De Silveren Spiegel 9,25 (Amsterdam)

Perceel* 9,22 (Capelle aan den Ijssel)

‘t Raadhuis 9,20 (Heinenoord)

‘t Havenmantsje 9,19 (Harlingen)

Basiliek* 9,19 (Harderwijk)

Opmars sterrenrestaurants
De ultieme winnaar is De Kromme Dissel* (Heelsum). Leuk detail is dat zij dit jaar voor het eerste hebben deelgenomen aan de HEERLIJK10Daagse.
"Prachtig, dit hadden wij zeker niet verwacht, zeker niet in het eerste jaar dat wij meedoen. De HEERLIJK10Daagse was boven verwachting. We zijn met z’n allen supertrots", aldus Ronnie Brouwer, Sommelier de Kromme Dissel.

Sterrenzaken
Opvallend is, dat dit jaar bijna alleen maar Michelinsterrenrestaurants in de top 10 staan. Vorige jaren is juist gebleken dat sterren niet altijd garant staan voor een hoge notering. Maar dit jaar liegen de reviews er niet om: maar liefst 7 van de 10 restaurants in de landelijke top-10 beschikken over 1 ster of meer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: