De Kromme Dissel aan de top

11 juni 2015
De Kromme Dissel aan de top

Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse voordeliger
kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop wordt aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aan te hangen. Zo weten de restaurants hoe ze worden gewaardeerd en wordt de kwaliteit van deze deelnemers meetbaar. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op lijstjes en ook uit deze editie zijn weer een paar mooie voortgekomen. Met als belangrijkste, de top 10 beste restaurants van Nederland:

*Landelijke top 10*

De Kromme Dissel* 9,55 (Heelsum)

Chapeau!** 9,43 (Bloemendaal)

De Moerbei* 9,32 (Warmond)

De Kromme Watergang** 9,30 (Hoofdplaat)

De Treeswijkhoeve** 9,27 (Waalre)

De Silveren Spiegel 9,25 (Amsterdam)

Perceel* 9,22 (Capelle aan den Ijssel)

‘t Raadhuis 9,20 (Heinenoord)

‘t Havenmantsje 9,19 (Harlingen)

Basiliek* 9,19 (Harderwijk)

*Opmars sterrenrestaurants*
De ultieme winnaar is De Kromme Dissel* (Heelsum). Leuk detail is dat zij dit jaar voor het eerste hebben deelgenomen aan de HEERLIJK10Daagse.
"Prachtig, dit hadden wij zeker niet verwacht, zeker niet in het eerste jaar dat wij meedoen. De HEERLIJK10Daagse was boven verwachting. We zijn met z’n allen supertrots", aldus Ronnie Brouwer, Sommelier de Kromme Dissel.

*Sterrenzaken*
Opvallend is, dat dit jaar bijna alleen maar Michelinsterrenrestaurants in de top 10 staan. Vorige jaren is juist gebleken dat sterren niet altijd garant staan voor een hoge notering. Maar dit jaar liegen de reviews er niet om: maar liefst 7 van de 10 restaurants in de landelijke top-10 beschikken over 1 ster of meer.

Overig nieuws