De Kromme Dissel geeft kookboek uit

30 juni 2009 |
De Kromme Dissel  geeft kookboek uit

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft sinds vandaag een eigen kookboek: No. 1. Het eerste exemplaar van het boek is vanmiddag door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, tijdens een speciale lunch voor genodigden. Met het gereedkomen van een eigen boek is nu een langgekoesterde wens van medewerkers en gasten van De Kromme Dissel verwezenlijkt.

Naast een groot aantal recepten van Berentsen geeft de uitgave een beeld over het restaurant, het team en de passie van de mensen die er werken. Diverse leden van de witte en zwarte brigade komen aan het woord over hun restaurant. Naast chef-kok Tonny Berentsen zijn dat de sous-chefs Sierk Buwalda en Jeroen Hoogsteder, maître Iddo Krips, gastheer Robert van Silfhout, gastvrouw Stephanie Remmerswaal en sommelier Dolf van Drempt.

"Onze inspiratie stopt nooit en komt uit allerlei verschillende hoeken. We werken met de mooiste producten. Vis komt rechtstreeks van het schip en de groenten en het fruit uit de regio. Ieder heeft zijn eigen ideeën, maar samen komen we tot een uitgebalanceerd samenspel van smaken. Enthousiasme is altijd onze ‘drive’", aldus Berentsen in het boek.

De titel van het boek, No. 1, is bewust gekozen. Het verwijst naar het feit dat De Kromme Dissel al 38 jaar een Michelinster bezit en daarmee nummer 1 staat op de ranglijst van de langste onafgebroken ster in Nederland.
Berentsen: “Bovendien is het boek gemaakt voor de gasten, die voor ons op nummer 1 staan. De gerechten in het boek zijn onze ‘signatuur’-gerechten, ofwel de nummer 1 gerechten van de Kromme Dissel. Het boek is een uiting van onze filosofie: 1 team met een gezamenlijke missie.”

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-kromme-dissel--geeft-kookboek-uit/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: