De Kromme Dissel geeft kookboek uit

30 juni 2009 |
De Kromme Dissel  geeft kookboek uit

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft sinds vandaag een eigen kookboek: No. 1. Het eerste exemplaar van het boek is vanmiddag door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, tijdens een speciale lunch voor genodigden. Met het gereedkomen van een eigen boek is nu een langgekoesterde wens van medewerkers en gasten van De Kromme Dissel verwezenlijkt.

Naast een groot aantal recepten van Berentsen geeft de uitgave een beeld over het restaurant, het team en de passie van de mensen die er werken. Diverse leden van de witte en zwarte brigade komen aan het woord over hun restaurant. Naast chef-kok Tonny Berentsen zijn dat de sous-chefs Sierk Buwalda en Jeroen Hoogsteder, maître Iddo Krips, gastheer Robert van Silfhout, gastvrouw Stephanie Remmerswaal en sommelier Dolf van Drempt.

"Onze inspiratie stopt nooit en komt uit allerlei verschillende hoeken. We werken met de mooiste producten. Vis komt rechtstreeks van het schip en de groenten en het fruit uit de regio. Ieder heeft zijn eigen ideeën, maar samen komen we tot een uitgebalanceerd samenspel van smaken. Enthousiasme is altijd onze ‘drive’", aldus Berentsen in het boek.

De titel van het boek, No. 1, is bewust gekozen. Het verwijst naar het feit dat De Kromme Dissel al 38 jaar een Michelinster bezit en daarmee nummer 1 staat op de ranglijst van de langste onafgebroken ster in Nederland.
Berentsen: “Bovendien is het boek gemaakt voor de gasten, die voor ons op nummer 1 staan. De gerechten in het boek zijn onze ‘signatuur’-gerechten, ofwel de nummer 1 gerechten van de Kromme Dissel. Het boek is een uiting van onze filosofie: 1 team met een gezamenlijke missie.”

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-kromme-dissel--geeft-kookboek-uit/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: