'De knoflookpuree is bij ons favoriet'

12 juni 2013
'De knoflookpuree is bij ons favoriet'

De Burgemeester op de Markt in Etten-Leur is de winnaar van de Bresc kruiswoordwoordpuzzel uit de maarteditie van De RestaurantKrant. Eigenaar Peter Valkestijn was blij verrast met zijn culinaire prijs
die bestaat uit meerdere producten uit het assortiment van Bresc.

*Knoflookpuree is favoriet*
"Ik werk al jaren met de kruiden en vooral de knoflookpuree is bij ons favoriet", aldus de winnaar. De menukaart van de Burgemeester aan de markt is vooral Frans georiënteerd, wat te maken heeft met de achtergrond van de chef-kok.
Chef Pennellier vond zijn grote liefde in Etten-Leur en hij is daar ook gebleven. Naast zijn vrouw, is de authentieke Franse keuken nog altijd son amour.

*Veelzijdige horecazaak*
Tijdens de prijsuitreiking vindt er ook een de fotoshoot van een bruidspaar plaats bij de horecazaak. De twee 'newly weds' hebben elkaar ontmoet in het café van de Burgemeester aan de markt en vierden daar ook hun vrijgezellenfeest. "Doordat we zo veelzijdig zijn, is onze zaak heel goed geschikt voor gesloten diners en feestjes. Maar natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor een lunch, diner en zelfs high wine. Gezellig een vijfgangen amuse menu met bijpassende wijnen." De zaak bestaat uit een café, restaurant, zaaltje en een terras.

Met zijn gewonnen prijs weet Valkestijn wel raad. "Kruiden en knoflook zijn de belangrijkste ingrediënten van de Franse keuken!"


*Op de foto* Bresc reikt de prijs uit aan de winnaar van de kruiswoordpuzzel van De RestaurantKrant Peter Valkestijn.

Overig nieuws