De beste koffie van Nederland

19 maart 2010 |
De beste koffie van Nederland<

De acht beste barista’s van Nederland strijden op 10 mei a.s. in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord om het Dutch Barista Championship.

Trend
Koffie wordt, vooral onder jongeren, steeds populairder. Meer consumenten maken kennis met de zetmethode ‘espresso’ en de daarop gebaseerde varianten als cappuccino en macchiato.

Kampioenschap
Ook in de out of home markt wordt steeds meer gebruik gemaakt van de espresso zetmethode. Om deze trend te volgen, te begeleiden en te stimuleren organiseert stichting Dutch Coffee Promotion jaarlijks het Dutch Barista Championship.

Colombia 2011
De winnaar van het Dutch Barista Championship 2010 zal Nederland volgend jaar vertegenwoordigen tijdens het World Barista Championship 2011. Deze internationale wedstrijd vindt volgend jaar in Colombia plaats. Sander Schat, winnaar van het Dutch Barista Championship 2009, vertegenwoordigt Nederland later dit jaar tijdens het World Barista Championship 2010 in Londen (GB).

Bereiding en presentatie
Bij het Barista Championship gaat het om de bereiding van drie koffiedranken: 4 espresso, 4 cappuccino en 4 signature-drinks. De deelnemers hebben vijftien minuten om deze dranken te bereiden en te presenteren aan de vier leden van de smaakjury.

Regels
Dit kampioenschap wordt gehouden onder de strikte en internationaal gehanteerde regels van de Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) en daarom organiseert Dutch Coffee Promotion het evenement onder auspiciën van de SCAE, en in nauwe samenwerking met Nationaal Coördinator Nederland van de SCAE, Annemarie Tiemes.

Dutch coffee promotion
Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: