De beste burger van Rotterdam

6 mei 2016 |
De beste burger van Rotterdam<

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van
Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste naar voren. Volgens de blog LiveLikeTom steeg hun culiburger boven alle andere hamburgers uit vanwege de handzaamheid, een combinatie van perfect gegaard vlees en een mooie balans van ingrediënten. De Burger Club mag de titel een jaar lang dragen.

Smelt op de tong
Ze hadden het zelf niet verwacht, maar Nanet Molenaar en Luis Ruiz van Burger Club mochten toch echt de prijs voor Beste Burger van Rotterdam ontvangen. Blogger Serge van LiveLikeTom testte meer dan veertig hamburgers bij 36 verschillende zaken in Rotterdam, maar vond hun hamburger De Burger Club boven de toch al uitstekende culinaire burgerparade uitsteken. Serge: “Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, Irish cheddar, jalapeños, chorizo, augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.” Het feit dat de hamburger ook nog eens heel goed in de hand ligt vanwege de optimale stapeling, maakt hem volgens LiveLikeTom tot een winnaar.

Stormloop
Bijzonder aan Burger Club is dat gasten kunnen kiezen uit drie soorten vlees: MRIJ (van keurslager Piet van den Berg) , Wagyu rund en Iberico varkensvlees. Serge van LiveLikeTom koos voor de MRIJ variant, vlees van de zogeheten MRIJ koeien. Maar de burger met wagyu rundvlees die hij ook probeerde, beviel hem net zo goed: "Welke variant je ook kiest, je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld." Sinds bekend is dat de Burger Club de prijs mocht ontvangen, loopt het storm in de zaak. Nanet: "Mensen komen binnen met het krantenknipsel in hun hand. Het is een leuke erkenning na anderhalf jaar hard werken. Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken." De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor de lunch.

Thijs Jacobs

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: