De beste burger van Rotterdam

6 mei 2016 |
De beste burger van Rotterdam

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van
Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste naar voren. Volgens de blog LiveLikeTom steeg hun culiburger boven alle andere hamburgers uit vanwege de handzaamheid, een combinatie van perfect gegaard vlees en een mooie balans van ingrediënten. De Burger Club mag de titel een jaar lang dragen.

Smelt op de tong
Ze hadden het zelf niet verwacht, maar Nanet Molenaar en Luis Ruiz van Burger Club mochten toch echt de prijs voor Beste Burger van Rotterdam ontvangen. Blogger Serge van LiveLikeTom testte meer dan veertig hamburgers bij 36 verschillende zaken in Rotterdam, maar vond hun hamburger De Burger Club boven de toch al uitstekende culinaire burgerparade uitsteken. Serge: “Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, Irish cheddar, jalapeños, chorizo, augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.” Het feit dat de hamburger ook nog eens heel goed in de hand ligt vanwege de optimale stapeling, maakt hem volgens LiveLikeTom tot een winnaar.

Stormloop
Bijzonder aan Burger Club is dat gasten kunnen kiezen uit drie soorten vlees: MRIJ (van keurslager Piet van den Berg) , Wagyu rund en Iberico varkensvlees. Serge van LiveLikeTom koos voor de MRIJ variant, vlees van de zogeheten MRIJ koeien. Maar de burger met wagyu rundvlees die hij ook probeerde, beviel hem net zo goed: "Welke variant je ook kiest, je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld." Sinds bekend is dat de Burger Club de prijs mocht ontvangen, loopt het storm in de zaak. Nanet: "Mensen komen binnen met het krantenknipsel in hun hand. Het is een leuke erkenning na anderhalf jaar hard werken. Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken." De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor de lunch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: