De beste burger van Rotterdam

6 mei 2016 |
De beste burger van Rotterdam

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van
Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste naar voren. Volgens de blog LiveLikeTom steeg hun culiburger boven alle andere hamburgers uit vanwege de handzaamheid, een combinatie van perfect gegaard vlees en een mooie balans van ingrediënten. De Burger Club mag de titel een jaar lang dragen.

Smelt op de tong
Ze hadden het zelf niet verwacht, maar Nanet Molenaar en Luis Ruiz van Burger Club mochten toch echt de prijs voor Beste Burger van Rotterdam ontvangen. Blogger Serge van LiveLikeTom testte meer dan veertig hamburgers bij 36 verschillende zaken in Rotterdam, maar vond hun hamburger De Burger Club boven de toch al uitstekende culinaire burgerparade uitsteken. Serge: “Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, Irish cheddar, jalapeños, chorizo, augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.” Het feit dat de hamburger ook nog eens heel goed in de hand ligt vanwege de optimale stapeling, maakt hem volgens LiveLikeTom tot een winnaar.

Stormloop
Bijzonder aan Burger Club is dat gasten kunnen kiezen uit drie soorten vlees: MRIJ (van keurslager Piet van den Berg) , Wagyu rund en Iberico varkensvlees. Serge van LiveLikeTom koos voor de MRIJ variant, vlees van de zogeheten MRIJ koeien. Maar de burger met wagyu rundvlees die hij ook probeerde, beviel hem net zo goed: "Welke variant je ook kiest, je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld." Sinds bekend is dat de Burger Club de prijs mocht ontvangen, loopt het storm in de zaak. Nanet: "Mensen komen binnen met het krantenknipsel in hun hand. Het is een leuke erkenning na anderhalf jaar hard werken. Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken." De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor de lunch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: