'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'

27 oktober 2011 |
'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'<

Nu de stof rond de bekendmaking van Lekker 2012 is gaan liggen kan men de grootste stijgers en dalers zien. Hard onderuit gaan Ron Blaauw Amsterdam en De Fuik in Aalst. Bij De Fuik heeft
de overname door Marco Poldervaart van het restaurant van Wim en Odilia Brundel vast een aandeel in de daling van 42 plaatsen (van 26 in 2011 naar 68). Ron Blaauw zakte maar liefst 29 plaatsen (van 27 naar 56).

Slachtoffer persoonlijke afrekening
Ron Blaauw verhuisde eerder dit jaar van Oudekerk a/d Amstel naar Amsterdam, maar levert op de nieuwe locatie dezelfde kwaliteit. In een interview op Radio 1 laat de chef met twee Michelinsterren weten dat er sprake zou zijn van "een persoonlijke afrekening en dat inspecteurs Vogel en Fonk handelen uit rancune".

Mening geven betekent daling
Vorig jaar deed Ron Blaauw zijn mening over de gids duidelijk gelden. Blaauw meent ook dat De Librije en Oud Sluis samen op één zouden moeten staan, omdat ze "by far beter zijn dan de rest, maar omdat Jonnie ook eens iets over de gids heeft gezegd dat hij nu op plek drie staat".

De daling van De Fuik in Aalst noemt Ron Blaauw ook "belachelijk".

Michelin zeer positief
De daling heeft volgens de sterrenchef geen gevolgen voor de klandizie. "We draaien iedere avond volle bak hier in Amsterdam, de gasten zijn louter tevreden. Onlangs is ook Michelin geweest en zij waren achteraf zeer positief. (...) Door de daling willen misschien zelfs wel meer mensen komen eten om te kijken of het wel klopt."

Ron kan heel goed koken
In een reactie laat hoofdredacteur Makkie Mulder weten dat er geen sprake is van een persoonlijke vete en dat Ron Blaauw nog steeds bij de beste honderd restaurants van het land hoort en dat hij heel erg goed kan koken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: