'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'

27 oktober 2011 |
'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'<

Nu de stof rond de bekendmaking van Lekker 2012 is gaan liggen kan men de grootste stijgers en dalers zien. Hard onderuit gaan Ron Blaauw Amsterdam en De Fuik in Aalst. Bij De Fuik heeft
de overname door Marco Poldervaart van het restaurant van Wim en Odilia Brundel vast een aandeel in de daling van 42 plaatsen (van 26 in 2011 naar 68). Ron Blaauw zakte maar liefst 29 plaatsen (van 27 naar 56).

Slachtoffer persoonlijke afrekening
Ron Blaauw verhuisde eerder dit jaar van Oudekerk a/d Amstel naar Amsterdam, maar levert op de nieuwe locatie dezelfde kwaliteit. In een interview op Radio 1 laat de chef met twee Michelinsterren weten dat er sprake zou zijn van "een persoonlijke afrekening en dat inspecteurs Vogel en Fonk handelen uit rancune".

Mening geven betekent daling
Vorig jaar deed Ron Blaauw zijn mening over de gids duidelijk gelden. Blaauw meent ook dat De Librije en Oud Sluis samen op één zouden moeten staan, omdat ze "by far beter zijn dan de rest, maar omdat Jonnie ook eens iets over de gids heeft gezegd dat hij nu op plek drie staat".

De daling van De Fuik in Aalst noemt Ron Blaauw ook "belachelijk".

Michelin zeer positief
De daling heeft volgens de sterrenchef geen gevolgen voor de klandizie. "We draaien iedere avond volle bak hier in Amsterdam, de gasten zijn louter tevreden. Onlangs is ook Michelin geweest en zij waren achteraf zeer positief. (...) Door de daling willen misschien zelfs wel meer mensen komen eten om te kijken of het wel klopt."

Ron kan heel goed koken
In een reactie laat hoofdredacteur Makkie Mulder weten dat er geen sprake is van een persoonlijke vete en dat Ron Blaauw nog steeds bij de beste honderd restaurants van het land hoort en dat hij heel erg goed kan koken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: