'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'

27 oktober 2011 |
'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'<

Nu de stof rond de bekendmaking van Lekker 2012 is gaan liggen kan men de grootste stijgers en dalers zien. Hard onderuit gaan Ron Blaauw Amsterdam en De Fuik in Aalst. Bij De Fuik heeft
de overname door Marco Poldervaart van het restaurant van Wim en Odilia Brundel vast een aandeel in de daling van 42 plaatsen (van 26 in 2011 naar 68). Ron Blaauw zakte maar liefst 29 plaatsen (van 27 naar 56).

Slachtoffer persoonlijke afrekening
Ron Blaauw verhuisde eerder dit jaar van Oudekerk a/d Amstel naar Amsterdam, maar levert op de nieuwe locatie dezelfde kwaliteit. In een interview op Radio 1 laat de chef met twee Michelinsterren weten dat er sprake zou zijn van "een persoonlijke afrekening en dat inspecteurs Vogel en Fonk handelen uit rancune".

Mening geven betekent daling
Vorig jaar deed Ron Blaauw zijn mening over de gids duidelijk gelden. Blaauw meent ook dat De Librije en Oud Sluis samen op één zouden moeten staan, omdat ze "by far beter zijn dan de rest, maar omdat Jonnie ook eens iets over de gids heeft gezegd dat hij nu op plek drie staat".

De daling van De Fuik in Aalst noemt Ron Blaauw ook "belachelijk".

Michelin zeer positief
De daling heeft volgens de sterrenchef geen gevolgen voor de klandizie. "We draaien iedere avond volle bak hier in Amsterdam, de gasten zijn louter tevreden. Onlangs is ook Michelin geweest en zij waren achteraf zeer positief. (...) Door de daling willen misschien zelfs wel meer mensen komen eten om te kijken of het wel klopt."

Ron kan heel goed koken
In een reactie laat hoofdredacteur Makkie Mulder weten dat er geen sprake is van een persoonlijke vete en dat Ron Blaauw nog steeds bij de beste honderd restaurants van het land hoort en dat hij heel erg goed kan koken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: