'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'

27 oktober 2011 |
'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'<

Nu de stof rond de bekendmaking van Lekker 2012 is gaan liggen kan men de grootste stijgers en dalers zien. Hard onderuit gaan Ron Blaauw Amsterdam en De Fuik in Aalst. Bij De Fuik heeft
de overname door Marco Poldervaart van het restaurant van Wim en Odilia Brundel vast een aandeel in de daling van 42 plaatsen (van 26 in 2011 naar 68). Ron Blaauw zakte maar liefst 29 plaatsen (van 27 naar 56).

Slachtoffer persoonlijke afrekening
Ron Blaauw verhuisde eerder dit jaar van Oudekerk a/d Amstel naar Amsterdam, maar levert op de nieuwe locatie dezelfde kwaliteit. In een interview op Radio 1 laat de chef met twee Michelinsterren weten dat er sprake zou zijn van "een persoonlijke afrekening en dat inspecteurs Vogel en Fonk handelen uit rancune".

Mening geven betekent daling
Vorig jaar deed Ron Blaauw zijn mening over de gids duidelijk gelden. Blaauw meent ook dat De Librije en Oud Sluis samen op één zouden moeten staan, omdat ze "by far beter zijn dan de rest, maar omdat Jonnie ook eens iets over de gids heeft gezegd dat hij nu op plek drie staat".

De daling van De Fuik in Aalst noemt Ron Blaauw ook "belachelijk".

Michelin zeer positief
De daling heeft volgens de sterrenchef geen gevolgen voor de klandizie. "We draaien iedere avond volle bak hier in Amsterdam, de gasten zijn louter tevreden. Onlangs is ook Michelin geweest en zij waren achteraf zeer positief. (...) Door de daling willen misschien zelfs wel meer mensen komen eten om te kijken of het wel klopt."

Ron kan heel goed koken
In een reactie laat hoofdredacteur Makkie Mulder weten dat er geen sprake is van een persoonlijke vete en dat Ron Blaauw nog steeds bij de beste honderd restaurants van het land hoort en dat hij heel erg goed kan koken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: