Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

17 mei 2018 | Thijs Jacobs

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in een van de knusse zitjes in de Peacock Alley, en laat je verwennen door het team van chefs en bediening in deze luxueuze omgeving.

Patissier Vipin Charly en Executive Sous Chef Tomas Bron hebben zichzelf opnieuw overtroffen met oogverblindende en tongstrelende creaties voor deze Summer Afternoon Tea. Alle zintuigen worden geprikkeld met een carrousel vol heerlijkheden die er picture-perfect uitzien, bedwelmen met hun zachte en exotische geuren en overtuigen met hartige en zoete smaken. In het weekend omringt live pianomuziek het feestelijk eetgenot. Pure verwennerij op de Herengracht 548, waar de Summer Afternoon Tea van juni tot en met augustus voor alle dagen zomers geluk in eigen land zorgt. Dagelijks geserveerd van 15.00 – 17.00 uur en met live pianomuziek op vrijdag, zaterdag en zondag. Prijs: vanaf 42,50 p.p.

Verfijnde patisserie

De uit India afkomstige patissier Vipin Charly werkte vele jaren in de meest luxueuze hotels in het Midden-Oosten. Hier ontwikkelde hij zijn talent om verfijnde smaken creatief te combineren. Nu leeft hij zich uit in de eigen patisserie-keuken van Waldorf Astoria Amsterdam. De Summer Afternoon Tea is geïnspireerd op de historische strandattracties in de VS.

Het welbekende draaimolen-hobbelpaard wordt geserveerd in de vorm van gingerbread met eendenlever crème, er is een popcorn cupcake, sandwichrol van gerookte zalm met groene asperges, een macaron in vorm van een clown met de smaken vanille en aardbeien, mini hamburger en hotdog, abrikoos en lavendel choux met een pluimpje van suikerspin, cassis en limoen financier; toffee-appels en een exotische vruchtendonut.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: