Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

17 mei 2018 | Thijs Jacobs

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in een van de knusse zitjes in de Peacock Alley, en laat je verwennen door het team van chefs en bediening in deze luxueuze omgeving.

Patissier Vipin Charly en Executive Sous Chef Tomas Bron hebben zichzelf opnieuw overtroffen met oogverblindende en tongstrelende creaties voor deze Summer Afternoon Tea. Alle zintuigen worden geprikkeld met een carrousel vol heerlijkheden die er picture-perfect uitzien, bedwelmen met hun zachte en exotische geuren en overtuigen met hartige en zoete smaken. In het weekend omringt live pianomuziek het feestelijk eetgenot. Pure verwennerij op de Herengracht 548, waar de Summer Afternoon Tea van juni tot en met augustus voor alle dagen zomers geluk in eigen land zorgt. Dagelijks geserveerd van 15.00 – 17.00 uur en met live pianomuziek op vrijdag, zaterdag en zondag. Prijs: vanaf 42,50 p.p.

Verfijnde patisserie

De uit India afkomstige patissier Vipin Charly werkte vele jaren in de meest luxueuze hotels in het Midden-Oosten. Hier ontwikkelde hij zijn talent om verfijnde smaken creatief te combineren. Nu leeft hij zich uit in de eigen patisserie-keuken van Waldorf Astoria Amsterdam. De Summer Afternoon Tea is geïnspireerd op de historische strandattracties in de VS.

Het welbekende draaimolen-hobbelpaard wordt geserveerd in de vorm van gingerbread met eendenlever crème, er is een popcorn cupcake, sandwichrol van gerookte zalm met groene asperges, een macaron in vorm van een clown met de smaken vanille en aardbeien, mini hamburger en hotdog, abrikoos en lavendel choux met een pluimpje van suikerspin, cassis en limoen financier; toffee-appels en een exotische vruchtendonut.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: