Culinair platform gaat grenzen over (video)

27 november 2014
Culinair platform gaat grenzen over (video)

Gastronomixs.com, het culinaire platform van Inge Meijs en Jeroen van Oijen, is wereldwijd gelanceerd. Hiermee is de eerste stap naar
een internationaal culinair standaardwerk gezet.

~Foto: Jeroen van Ooijen en Inge Meijs van Gastronomixs~

*Lancering Engelstalige website*
Tijdens Chefs Revolution, het internationale festival voor topchefs in Zwolle, werd de Engelstalige website gelanceerd samen met Thérèse Boer van De Librije*** en Richard Ekkebus, chef-kok van restaurant Amber ** in Hong Kong. "Gastronomixs":http://www.gastronomixs.com/nl/ is in Nederland reeds een doorslaand succes en ongekend snel gegroeid. Sinds de oprichting, twee jaar geleden, is bijna iedere Nederlandse chef-kok lid geworden van de website. Iets wat veel zelfvertrouwen geeft bij het nemen van deze internationale stap.

*Kennis in de vorm van bouwsteentjes*
Het grote verschil met alle bestaande kennisbronnen is dat Gastronomixs kennis aanbiedt in de vorm van bouwsteentjes. Geen recepten van gerechten, maar deelrecepten (componenten) waarmee chefs eindeloos hun eigen gerechten (composities) samenstellen. Zo wordt de creativiteit maximaal gestimuleerd en kan een kok gemakkelijk gerechten aanpassen of compleet nieuwe creëren, passend bij zijn stijl en type gasten. De componenten zijn gemaakt en meerdere malen getest door een team van professionele chefs. Hiermee biedt Gastronomixs de gebruiker een zeer betrouwbare bron van inspiratie.

*Bekijk de internationale lanceringsfilm*


"*Meer lezen over Gastronomixs? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=Gastronomixs&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws