Couverts lanceert module voor ketens

1 oktober 2012 |
Couverts lanceert module voor ketens<

Na een uitgebreide pilotperiode bij diverse restaurants lanceert Couverts een nieuwe module binnen het reserveringssysteem, speciaal voor restaurantketens en hotels met meerdere outlets.
Totaaloverzicht
De module geeft gebruikers in een centraal dashboard een totaaloverzicht van de beschikbare capaciteit in de verschillende aangesloten restaurants. Hierdoor behoort apart inloggen per restaurant of het gebruik van meerdere papieren agenda’s op verschillende locaties tot het verleden.

Behoefte
De aanpassing is gerealiseerd naar aanleiding van een verzoek van Grand Hotel Huis ter Duin die de tafelindeling van zijn restaurants wilde optimaliseren. Paul Wiertz, Manager Couverts: “Deze optimalisatie van het reserveringssysteem is een belangrijke stap in het gebruiksgemak en efficiency voor de Front Office, salesafdelingen en andere agendabeheerders. Door de co-creatie met Huis ter Duin profiteren nu al onze relaties van deze nieuwe module. Dit is ook onze filosofie. Couverts ontwikkelt functionaliteiten naar de behoefte van de markt en maakt deze vervolgens beschikbaar voor alle gebruikers.”

Versoepeling
Yuri Dries, F&B Manager Huis ter Duin: “Door Couverts te gebruiken is de communicatie binnen de diverse afdelingen omtrent tafelreserveringen versoepelt. Onze Front Office kan in een oogopslag zien in welke outlets er nog plek is. Is er in bijvoorbeeld Restaurant LaTour geen plek meer, dan wordt er direct gekeken of er in Breakers Beachhouse nog tafels vrij zijn. Zo kunnen onze gasten geïnformeerd worden op diverse locaties binnen het hotel. De reservering staat vervolgens met een klik in de centrale digitale agenda.”

Verdere koppeling
Ondertussen gebruiken restaurants van onder andere NH Hotels, Van der Valk, Bilderberg en Golden Tulip met tevredenheid de nieuwe functionaliteit. In overleg met deze relaties bekijkt Couverts op dit moment de mogelijkheden voor een eventuele integratie met reserveringsystemen voor hotelkamers.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: