Couverts lanceert module voor ketens

1 oktober 2012 |
Couverts lanceert module voor ketens

Na een uitgebreide pilotperiode bij diverse restaurants lanceert Couverts een nieuwe module binnen het reserveringssysteem, speciaal voor restaurantketens en hotels met meerdere outlets.
Totaaloverzicht
De module geeft gebruikers in een centraal dashboard een totaaloverzicht van de beschikbare capaciteit in de verschillende aangesloten restaurants. Hierdoor behoort apart inloggen per restaurant of het gebruik van meerdere papieren agenda’s op verschillende locaties tot het verleden.

Behoefte
De aanpassing is gerealiseerd naar aanleiding van een verzoek van Grand Hotel Huis ter Duin die de tafelindeling van zijn restaurants wilde optimaliseren. Paul Wiertz, Manager Couverts: “Deze optimalisatie van het reserveringssysteem is een belangrijke stap in het gebruiksgemak en efficiency voor de Front Office, salesafdelingen en andere agendabeheerders. Door de co-creatie met Huis ter Duin profiteren nu al onze relaties van deze nieuwe module. Dit is ook onze filosofie. Couverts ontwikkelt functionaliteiten naar de behoefte van de markt en maakt deze vervolgens beschikbaar voor alle gebruikers.”

Versoepeling
Yuri Dries, F&B Manager Huis ter Duin: “Door Couverts te gebruiken is de communicatie binnen de diverse afdelingen omtrent tafelreserveringen versoepelt. Onze Front Office kan in een oogopslag zien in welke outlets er nog plek is. Is er in bijvoorbeeld Restaurant LaTour geen plek meer, dan wordt er direct gekeken of er in Breakers Beachhouse nog tafels vrij zijn. Zo kunnen onze gasten geïnformeerd worden op diverse locaties binnen het hotel. De reservering staat vervolgens met een klik in de centrale digitale agenda.”

Verdere koppeling
Ondertussen gebruiken restaurants van onder andere NH Hotels, Van der Valk, Bilderberg en Golden Tulip met tevredenheid de nieuwe functionaliteit. In overleg met deze relaties bekijkt Couverts op dit moment de mogelijkheden voor een eventuele integratie met reserveringsystemen voor hotelkamers.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: