Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

22 februari 2016 |
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken<

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had
Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten van de hobbykok.

En zo geschiedde...
Familie, vrienden en collega’s van hobbykok Suzan, in het dagelijks leven supervisor bij een contact center, genoten zichtbaar in restaurant Le Bon Vivant van een fantastisch 4-gangen diner dat Suzan samen met chef Bjørn Dijkstra bereid had. "Eén groot feest om mijn vriendin zo te zien stralen en al deze mensen hier zo samen te zien genieten. Echt fantastisch!" aldus een enthousiaste vriendin. Ook restaurateur Caspar Stijntjes is zeer te spreken over het concept. "Het is bijzonder om een hobbykok, in dit geval Suzan, de kans te geven voor haar eigen gezelschap te laten koken en voor ons erg leuk nieuwe gasten te mogen ontvangen. Cooqing is echt voor iedereen een gave belevenis."

Win-win situatie
Hobbykok Suzan kookte samen met chef Bjorn een 4-gangen menu voor haar 40 gasten (familie, vrienden en bekenden in de keuken van Le Bon Vivant. Voor Suzan een unieke kans in een professionele omgeving te koken voor zo’n groot gezelschap (zij leert nieuwe kneepjes van het vak en krijgt erkenning van haar familie en vrienden die haar gasten zijn). Voor het restaurant levert deze Cooqing additionele omzet op: 40 gasten betalen immers voor het genoten menu en de genuttigde drankjes. De gasten ervaren een bijzondere middag in een reünie-achtige setting. Een win-win-win situatie voor alle partijen dus!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: