Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

22 februari 2016
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had
Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten van de hobbykok.

*En zo geschiedde...*
Familie, vrienden en collega’s van hobbykok Suzan, in het dagelijks leven supervisor bij een contact center, genoten zichtbaar in restaurant Le Bon Vivant van een fantastisch 4-gangen diner dat Suzan samen met chef Bjørn Dijkstra bereid had. "Eén groot feest om mijn vriendin zo te zien stralen en al deze mensen hier zo samen te zien genieten. Echt fantastisch!" aldus een enthousiaste vriendin. Ook restaurateur Caspar Stijntjes is zeer te spreken over het concept. "Het is bijzonder om een hobbykok, in dit geval Suzan, de kans te geven voor haar eigen gezelschap te laten koken en voor ons erg leuk nieuwe gasten te mogen ontvangen. Cooqing is echt voor iedereen een gave belevenis."

*Win-win situatie*
Hobbykok Suzan kookte samen met chef Bjorn een 4-gangen menu voor haar 40 gasten (familie, vrienden en bekenden in de keuken van Le Bon Vivant. Voor Suzan een unieke kans in een professionele omgeving te koken voor zo’n groot gezelschap (zij leert nieuwe kneepjes van het vak en krijgt erkenning van haar familie en vrienden die haar gasten zijn). Voor het restaurant levert deze "Cooqing":http://cooqing.nl/ additionele omzet op: 40 gasten betalen immers voor het genoten menu en de genuttigde drankjes. De gasten ervaren een bijzondere middag in een reünie-achtige setting. Een win-win-win situatie voor alle partijen dus!

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws