Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

22 februari 2016 |
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken<

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had
Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten van de hobbykok.

En zo geschiedde...
Familie, vrienden en collega’s van hobbykok Suzan, in het dagelijks leven supervisor bij een contact center, genoten zichtbaar in restaurant Le Bon Vivant van een fantastisch 4-gangen diner dat Suzan samen met chef Bjørn Dijkstra bereid had. "Eén groot feest om mijn vriendin zo te zien stralen en al deze mensen hier zo samen te zien genieten. Echt fantastisch!" aldus een enthousiaste vriendin. Ook restaurateur Caspar Stijntjes is zeer te spreken over het concept. "Het is bijzonder om een hobbykok, in dit geval Suzan, de kans te geven voor haar eigen gezelschap te laten koken en voor ons erg leuk nieuwe gasten te mogen ontvangen. Cooqing is echt voor iedereen een gave belevenis."

Win-win situatie
Hobbykok Suzan kookte samen met chef Bjorn een 4-gangen menu voor haar 40 gasten (familie, vrienden en bekenden in de keuken van Le Bon Vivant. Voor Suzan een unieke kans in een professionele omgeving te koken voor zo’n groot gezelschap (zij leert nieuwe kneepjes van het vak en krijgt erkenning van haar familie en vrienden die haar gasten zijn). Voor het restaurant levert deze Cooqing additionele omzet op: 40 gasten betalen immers voor het genoten menu en de genuttigde drankjes. De gasten ervaren een bijzondere middag in een reünie-achtige setting. Een win-win-win situatie voor alle partijen dus!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: