Cikam 75 jaar; lustrumjaar feestelijk ingeluid

3 januari 2020 | redactie

Op 1 januari 2020 is het lustrumjaar van Cikam feestelijk ingeluid tijdens een borrel met het personeel. Dit jaar bestaat Cikam 75 jaar en dat gaan we het hele jaar vieren! Maar hoe is dit tot stand gekomen en hoe gaat Cikam het komende jaar bijzonder maken?

Cikam vanaf 1945

Net na de bevrijding, op dinsdag 15 mei 1945, richt Fred Citroen het bedrijf Cikam Bedrijfsmachine Maatschappij NV op. De Nederlandse samenleving is herstellende na de Tweede Wereldoorlog en het bedrijfsleven moet weer op gang komen. Maar Fred Citroen waagt het erop en met veel succes, want na 75 jaar en drie generaties verder bestaat het familiebedrijf nog steeds.

In de eerste bestaansjaren levert Cikam (afkorting van Citroen Kantoor Machines) stencilmachines, papier, inkt en technische serviceverlening. In samenwerking met zoon Eric Citroen worden er vanaf 1967 ook andere oplossingen toegevoegd aan het portfolio. Te weten, oplossingen voor de postmarkt in Nederland en Barcode print- en aanbrengsystemen. Daarnaast werden er geldtelmachines toegevoegd aan het assortiment. Zo breidt Cikam zich gedurende de jaren uit door in verschillende divisies oplossingen te verkopen om routinematige processen te automatiseren.

Om terug te keren naar een nichespeler is Cikam zich vanaf juli 2018, onder leiding van de derde generatie Andrew Citroen, gaan richten op geldverwerkingssystemen. Deze focus is het begin van de Cikam zoals ze nu bestaat; marktleider in oplossingen voor contante geldverwerking.

Cikam nu

Cikam wordt meer en meer een IT-bedrijf. Met een groot assortiment aan hardware systemen, tientallen software koppelingen tussen onze systemen en diverse POS-leveranciers en de ontwikkeling van eigen software voor de retail (Cikam Cash Monitor, Cikam Cash Explorer en Cikam Cash Analyticus) durven we ons dit lustrumjaar met gepaste trots ‘marktleider’ te noemen. Met een team van 20 enthousiaste medewerkers (consultants, technische service dienst, IT en support) weten we zowel in frontoffice als backoffice bij klanten de veiligheid, efficiëntie en inzicht te verhogen. Dat is ons gezamenlijke doel en daar willen we komend jaar nog veel meer klanten blij mee maken.

Lustrumjaar

Het hele jaar zal in het teken staan van het lustrum, onder andere door het voeren van het speciale lustrumlogo. Daarnaast is er een lustrumprogramma opgezet met een aantal hoogtepunten. Na de aftrap op 1 januari 2020 zal het 75-jarig bestaan op 15 mei 2020 gevierd worden met een bedrijfsuitje voor het personeel. Op 15 augustus 2020 wordt er een lustrumfeest gevierd met personeel en relaties op een schip tijdens SAIL 2020, mede omdat Amsterdam de stad van oprichting is. Het jaar wordt op 15 december 2020 met het personeel afgesloten. Ook zal er een speciaal lustrum editie van het magazine Easycash uitgegeven worden. Kortom, komend jaar mag iedereen weten dat Cikam 75 jaar bestaat!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: