Chefs uit Rotterdam-Zuid vertonen kunsten tijdens festival

8 maart 2017 | Roy Spijker

Op 25 en 26 maart verrijst een grote, zwevende tent op het Deliplein op Katendrecht. Eenmaal binnen word je uitgenodigd om plaats te nemen aan een chique gedekte tafel. Wat er op het menu staat? Dat bepalen de chefs van 'onder de Maas'!

Tijdens het nieuwe evenement Tafel op Zuid kan heel Rotterdam kennismaken met de horeca ten zuiden van de Maas. Lokale topchefs van Zuid, van Nick de Kousemaeker van Las Palmas, tot de getalenteerde thuiskoks van de Wijkkeuken van Zuid,  nemen voorbijgangers mee op culinaire reis tijdens interactieve kookdemonstraties. Aan een lange, chique gedekte tafel is plek voor vijftig bezoekers die het resultaat gratis mogen proeven.

De kookdemonstraties duren van 12.00 tot 19.00 uur op zaterdag en van 12.00 tot 18.00 uur op zondag. Daarnaast runnen de koks van Zuid tot laat in de avond diverse pop-up restaurants. Hier zijn voor enkele euro’s bijzondere gerechtjes verkrijgbaar, bereid door lokale chefs zoals Alexander Wong en Marnix Benschop (van het initiatief Nixy & Lexy Chinese Breakfast) en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh. Na afloop van de kookdemonstraties kan dus nog heerlijk verder getafeld worden op het Deliplein, met optredens van singer-songwriters en, later op de avond, DJ-muziek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: