Chef-kok Tavella wint prijs voor boek

7 december 2012
Chef-kok Tavella wint prijs voor boek

Het kookboek Cucina di casa mia van Nicoletta Tavella heeft de prijs voor het beste Nederlandse kookboek gewonnen tijdens de Gourmand World Cookbook Award 2012.

*Paris Cookbook Fair*
Zij won de award in de categorie Italiaanse kookboeken in Nederland. Met deze prijs is het boek direct gekwalificeerd voor de Gourmand Best in the World wedstrijd. In de finale neemt de Nederlands-Italiaanse chef-kok het met haar boek op tegen de winnaars uit dezelfde categorie uit de andere 162 landen. De winnaars worden op 23 februari 2013 bekend gemaakt op het Awards event. Dit event vindt plaats in het Louvre in Parijs, tijdens de Paris Cookbook Fair.

*Italiaanse kookschool*
Nicoletta Tavella, woont al 26 jaar in Nederland en runt haar eigen Italiaanse kookschool ‘La Cucina del Sole’ in Amsterdam. In het kookboek staan authentieke Italiaanse recepten. Klassiekers, maar ook originele, zoals de kont van de hertogin. Het boek bestaat uit eigen ervaringen van de chef-kok met Italië. Recepten aangevuld met anekdotes over haar familie. De schrijfster neemt je mee door de Italiaanse seizoenen. Langs de Mediterrane food festivals en kleurrijke groentekramen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws