Chef Han Ji vernieuwt social dining restaurants

9 september 2014 |
Chef Han Ji vernieuwt social dining restaurants<

De restaurants van het social-dining-concept Umami gaan verder onder de naam UMAMI by Han. Eigenaar chef Han Ji gaat nog meer nadruk leggen op de kwaliteit, de gezondheid en het culinaire niveau
van de gerechten van deze Aziatische formule. Het vernieuwde concept sluit beter aan bij de missie en kookstijl van de chef van sterstaurant HanTing Cuisine.

Han Group
UMAMI by Han maakt onderdeel uit van de nieuwe Han Group, waar ook HanTing Cuisine, HanTing Academy en restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp onder vallen. Dit laatste restaurant werd onlangs overgenomen. De missie van de Han Group is: mensen bewuster laten nadenken over de invloed van eten op hun gezondheid, om zo uiteindelijk de maatschappij beter te maken.

Voedingsleer
De grote inspiratiebron voor chef en ondernemer Han Ji is de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer, die hij combineert met Westerse bereidingswijzen en smaken. Continu blijft hij nieuwe gezonde gerechten ontwikkelen die hij serveert in zijn restaurants. Met de verschillende restaurantconcepten, van budget- tot sterrenrestaurant, maakt Han Ji de gezonde Aziatische keuken bereikbaar voor een breed publiek.

Social dining en ‘Menu Gastronomique’
UMAMI by Han serveert moderne fusion-gerechten van verschillende Aziatische keukens met een Franse twist, die worden gecombineerd met bijpassende wijnen en bijzondere theesoorten. De social-dining-formule blijft in het vernieuwde concept overeind. Nieuw op de kaart is het regelmatig wisselende ‘Menu Gastronomique’ met zeer verfijnde wijn-spijscombinaties, die de vijf Aziatische smaken versterken.

UMAMI by HAN
UMAMI by Han heeft restaurants in de steden Den Haag, Rotterdam, Maastricht, Eindhoven en Vlaardingen. De heropening van deze restaurants vindt medio september plaats. Umami Utrecht is inmiddels verkocht aan de voormalig zakenpartner van Han Ji en gaat verder met een andere formule. Het huidige filiaal van Umami in Amsterdam sluit binnenkort zijn deuren en er wordt momenteel gezocht naar een geschiktere locatie voor het vernieuwde restaurantconcept in deze stad. Ook uitbreiding naar andere steden wordt niet uitgesloten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

Eetschilderij van Marnix Lange een lust voor het oog

Chef maakt verbluffend en eetbaar kunstwerk om te delen, gemaakt met respect en eerbied voor de natuur. Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een ...

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: