Casper Westerveld is Meestergastheer

1 juli 2015 |
Casper Westerveld is Meestergastheer<

Casper Westerveld (1981) is gisteren officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van Restaurant Vinkeles (The Dylan
Amsterdam).

Foto (v.l.n.r.) Casper Westerveld, Hanneke Westland, Eduard van der Toolen en Léon IJpelaar

Twee SVH Meesters in Vinkeles
Veel vaste gasten en diverse SVH Meesters woonden de inauguratie bij, evenals zijn zichtbaar trotse ouders. Op het zonovergoten terras zagen zij hoe collega en chef-kok Dennis Kuipers de versierselen uitreikte aan Westerveld. Kuipers, die sinds 2003 de titel SVH Meesterkok draagt, vertelde zich vereerd te voelen met deze taak en trots te zijn dat Vinkeles nu een van de tien restaurants in Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn.


Het team van Vinkeles. Dennis Kuipers en Casper Westerveld 2e en 3e van links voorste rij

Enthousiasme overbrengen
Westerveld heeft erg veel zin om zijn titel verder uit te dragen. Hij hoopt dat hij zich daarmee nog meer kan inzetten voor de nieuwe generatie én daarbij nog meer resultaat kan behalen. Verrijking en delen van kennis vindt hij heel belangrijk. Hij doet dat op zijn werk, door kennis van de gerechten en wijnen te delen, maar is ook nauw betrokken bij het ROC van Amsterdam. Westerveld: "Er komen regelmatig studenten langs om te zien, proeven en ruiken hoe het is in een hotel-restaurant als het onze. Ook ga ik naar de school om mijn verhaal te doen. Ik wil ze bewust maken van wat het vak inhoudt en het plezier en enthousiasme dat wij als team hebben op hen overbrengen. Gastheerschap betekent voor mij gastenplezier, hard werken, ambitie en veel plezier in het werk. Het mooie van ons vak is dat we elke dag met andere gasten in aanraking komen. Geen dag is hetzelfde."

SVH Meesterproef
Westerveld slaagde op 21 april voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Léon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: