Casper Westerveld is Meestergastheer

1 juli 2015 |
Casper Westerveld is Meestergastheer<

Casper Westerveld (1981) is gisteren officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van Restaurant Vinkeles (The Dylan
Amsterdam).

Foto (v.l.n.r.) Casper Westerveld, Hanneke Westland, Eduard van der Toolen en Léon IJpelaar

Twee SVH Meesters in Vinkeles
Veel vaste gasten en diverse SVH Meesters woonden de inauguratie bij, evenals zijn zichtbaar trotse ouders. Op het zonovergoten terras zagen zij hoe collega en chef-kok Dennis Kuipers de versierselen uitreikte aan Westerveld. Kuipers, die sinds 2003 de titel SVH Meesterkok draagt, vertelde zich vereerd te voelen met deze taak en trots te zijn dat Vinkeles nu een van de tien restaurants in Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn.


Het team van Vinkeles. Dennis Kuipers en Casper Westerveld 2e en 3e van links voorste rij

Enthousiasme overbrengen
Westerveld heeft erg veel zin om zijn titel verder uit te dragen. Hij hoopt dat hij zich daarmee nog meer kan inzetten voor de nieuwe generatie én daarbij nog meer resultaat kan behalen. Verrijking en delen van kennis vindt hij heel belangrijk. Hij doet dat op zijn werk, door kennis van de gerechten en wijnen te delen, maar is ook nauw betrokken bij het ROC van Amsterdam. Westerveld: "Er komen regelmatig studenten langs om te zien, proeven en ruiken hoe het is in een hotel-restaurant als het onze. Ook ga ik naar de school om mijn verhaal te doen. Ik wil ze bewust maken van wat het vak inhoudt en het plezier en enthousiasme dat wij als team hebben op hen overbrengen. Gastheerschap betekent voor mij gastenplezier, hard werken, ambitie en veel plezier in het werk. Het mooie van ons vak is dat we elke dag met andere gasten in aanraking komen. Geen dag is hetzelfde."

SVH Meesterproef
Westerveld slaagde op 21 april voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Léon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: