Casper Westerveld is Meestergastheer

1 juli 2015 |
Casper Westerveld is Meestergastheer<

Casper Westerveld (1981) is gisteren officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van Restaurant Vinkeles (The Dylan
Amsterdam).

Foto (v.l.n.r.) Casper Westerveld, Hanneke Westland, Eduard van der Toolen en Léon IJpelaar

Twee SVH Meesters in Vinkeles
Veel vaste gasten en diverse SVH Meesters woonden de inauguratie bij, evenals zijn zichtbaar trotse ouders. Op het zonovergoten terras zagen zij hoe collega en chef-kok Dennis Kuipers de versierselen uitreikte aan Westerveld. Kuipers, die sinds 2003 de titel SVH Meesterkok draagt, vertelde zich vereerd te voelen met deze taak en trots te zijn dat Vinkeles nu een van de tien restaurants in Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn.


Het team van Vinkeles. Dennis Kuipers en Casper Westerveld 2e en 3e van links voorste rij

Enthousiasme overbrengen
Westerveld heeft erg veel zin om zijn titel verder uit te dragen. Hij hoopt dat hij zich daarmee nog meer kan inzetten voor de nieuwe generatie én daarbij nog meer resultaat kan behalen. Verrijking en delen van kennis vindt hij heel belangrijk. Hij doet dat op zijn werk, door kennis van de gerechten en wijnen te delen, maar is ook nauw betrokken bij het ROC van Amsterdam. Westerveld: "Er komen regelmatig studenten langs om te zien, proeven en ruiken hoe het is in een hotel-restaurant als het onze. Ook ga ik naar de school om mijn verhaal te doen. Ik wil ze bewust maken van wat het vak inhoudt en het plezier en enthousiasme dat wij als team hebben op hen overbrengen. Gastheerschap betekent voor mij gastenplezier, hard werken, ambitie en veel plezier in het werk. Het mooie van ons vak is dat we elke dag met andere gasten in aanraking komen. Geen dag is hetzelfde."

SVH Meesterproef
Westerveld slaagde op 21 april voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Léon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: