Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

10 november 2011 |
Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011<

Carlos en Anneke Faes van 'Pannenkoekhuis de Proeftuin' in Eindhoven zijn uitgeroepen tot SVH RestaurantHeld 2011. Ze ontvingen de prijs uit handen van Frank Lindner,
hoofdredacteur van De RestaurantKrant. De huldiging vond plaats bij het restaurant van een van de genomineerden: Jouke de Bruin van 'Kok & de Bruin' in Tricht

HorecaHeld
Het echtpaar Faes dingt nu mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012 die SVH tijdens de Horecava 2012 bekend zal maken. Voor alle genomineerden was er tijdens de uitreiking een certificaat van hun nominatie, het HorecaHelden-speldje, een HorecaHelden-boek en een mooie bos bloemen.

“Verras ons maar”
"De nominatie kwam als een grote verrassing en we hadden zeker niet verwacht te winnen. Ons unieke concept, een fruittuin, landwinkel en pannenkoekhuis, heeft denk ik de doorslag gegeven. Van deze drie elementen één geheel maken is onze uitdaging. Dat kost natuurlijk bloed, zweet en tranen, maar het is zo mooi als het dan ook lukt! Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, ons personeel is hierin heel belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Wij geven onze medewerkers daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zeggen altijd: verras ons maar!”, zo vertellen Carlos en Anneke.

Nominatie
Bij hun nominatie kreeg het echtpaar de volgende omschrijving: “Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

Binden, boeien en behouden
Voor de officiële bekendmaking sprak Robert Berk van SVH de aanwezigen toe. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zet zich onder meer middels de verkiezing van de diverse HorecaHelden in voor beter personeelsbeleid in de branche. Onderzoek toont namelijk aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam horecapersoneel. Berk: "Je moet als ondernemer tegenwoordig heel gefocust zijn om je mensen te binden, boeien en te behouden. Goed personeelsbeleid draagt bij aan een goed lopende zaak."


Genomineerden Jouke de Bruin van Kok & De Bruin en Michael Wolf van Envy flankeren de winnaars. Lindner roemde alle genomineerden om hun personeelsbeleid

Handige toolkit
HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden. Lindner is te spreken over de toolkit: "Ik wil iedere horecaondernemer adviseren om eens een kijkje op de website van de toolkit te nemen. Dit is echt heel handig."
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: