Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

10 november 2011 |
Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011<

Carlos en Anneke Faes van 'Pannenkoekhuis de Proeftuin' in Eindhoven zijn uitgeroepen tot SVH RestaurantHeld 2011. Ze ontvingen de prijs uit handen van Frank Lindner,
hoofdredacteur van De RestaurantKrant. De huldiging vond plaats bij het restaurant van een van de genomineerden: Jouke de Bruin van 'Kok & de Bruin' in Tricht

HorecaHeld
Het echtpaar Faes dingt nu mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012 die SVH tijdens de Horecava 2012 bekend zal maken. Voor alle genomineerden was er tijdens de uitreiking een certificaat van hun nominatie, het HorecaHelden-speldje, een HorecaHelden-boek en een mooie bos bloemen.

“Verras ons maar”
"De nominatie kwam als een grote verrassing en we hadden zeker niet verwacht te winnen. Ons unieke concept, een fruittuin, landwinkel en pannenkoekhuis, heeft denk ik de doorslag gegeven. Van deze drie elementen één geheel maken is onze uitdaging. Dat kost natuurlijk bloed, zweet en tranen, maar het is zo mooi als het dan ook lukt! Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, ons personeel is hierin heel belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Wij geven onze medewerkers daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zeggen altijd: verras ons maar!”, zo vertellen Carlos en Anneke.

Nominatie
Bij hun nominatie kreeg het echtpaar de volgende omschrijving: “Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

Binden, boeien en behouden
Voor de officiële bekendmaking sprak Robert Berk van SVH de aanwezigen toe. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zet zich onder meer middels de verkiezing van de diverse HorecaHelden in voor beter personeelsbeleid in de branche. Onderzoek toont namelijk aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam horecapersoneel. Berk: "Je moet als ondernemer tegenwoordig heel gefocust zijn om je mensen te binden, boeien en te behouden. Goed personeelsbeleid draagt bij aan een goed lopende zaak."


Genomineerden Jouke de Bruin van Kok & De Bruin en Michael Wolf van Envy flankeren de winnaars. Lindner roemde alle genomineerden om hun personeelsbeleid

Handige toolkit
HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden. Lindner is te spreken over de toolkit: "Ik wil iedere horecaondernemer adviseren om eens een kijkje op de website van de toolkit te nemen. Dit is echt heel handig."
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: