Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

10 november 2011 |
Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011<

Carlos en Anneke Faes van 'Pannenkoekhuis de Proeftuin' in Eindhoven zijn uitgeroepen tot SVH RestaurantHeld 2011. Ze ontvingen de prijs uit handen van Frank Lindner,
hoofdredacteur van De RestaurantKrant. De huldiging vond plaats bij het restaurant van een van de genomineerden: Jouke de Bruin van 'Kok & de Bruin' in Tricht

HorecaHeld
Het echtpaar Faes dingt nu mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012 die SVH tijdens de Horecava 2012 bekend zal maken. Voor alle genomineerden was er tijdens de uitreiking een certificaat van hun nominatie, het HorecaHelden-speldje, een HorecaHelden-boek en een mooie bos bloemen.

“Verras ons maar”
"De nominatie kwam als een grote verrassing en we hadden zeker niet verwacht te winnen. Ons unieke concept, een fruittuin, landwinkel en pannenkoekhuis, heeft denk ik de doorslag gegeven. Van deze drie elementen één geheel maken is onze uitdaging. Dat kost natuurlijk bloed, zweet en tranen, maar het is zo mooi als het dan ook lukt! Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, ons personeel is hierin heel belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Wij geven onze medewerkers daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zeggen altijd: verras ons maar!”, zo vertellen Carlos en Anneke.

Nominatie
Bij hun nominatie kreeg het echtpaar de volgende omschrijving: “Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

Binden, boeien en behouden
Voor de officiële bekendmaking sprak Robert Berk van SVH de aanwezigen toe. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zet zich onder meer middels de verkiezing van de diverse HorecaHelden in voor beter personeelsbeleid in de branche. Onderzoek toont namelijk aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam horecapersoneel. Berk: "Je moet als ondernemer tegenwoordig heel gefocust zijn om je mensen te binden, boeien en te behouden. Goed personeelsbeleid draagt bij aan een goed lopende zaak."


Genomineerden Jouke de Bruin van Kok & De Bruin en Michael Wolf van Envy flankeren de winnaars. Lindner roemde alle genomineerden om hun personeelsbeleid

Handige toolkit
HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden. Lindner is te spreken over de toolkit: "Ik wil iedere horecaondernemer adviseren om eens een kijkje op de website van de toolkit te nemen. Dit is echt heel handig."
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: