Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

10 november 2011
Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

Carlos en Anneke Faes van 'Pannenkoekhuis de Proeftuin' in Eindhoven zijn uitgeroepen tot SVH RestaurantHeld 2011. Ze ontvingen de prijs uit handen van Frank Lindner,
hoofdredacteur van De RestaurantKrant. De huldiging vond plaats bij het restaurant van een van de genomineerden: Jouke de Bruin van 'Kok & de Bruin' in Tricht

*HorecaHeld*
Het echtpaar Faes dingt nu mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012 die SVH tijdens de Horecava 2012 bekend zal maken. Voor alle genomineerden was er tijdens de uitreiking een certificaat van hun nominatie, het HorecaHelden-speldje, een HorecaHelden-boek en een mooie bos bloemen.

*“Verras ons maar”*
"De nominatie kwam als een grote verrassing en we hadden zeker niet verwacht te winnen. Ons unieke concept, een fruittuin, landwinkel en pannenkoekhuis, heeft denk ik de doorslag gegeven. Van deze drie elementen één geheel maken is onze uitdaging. Dat kost natuurlijk bloed, zweet en tranen, maar het is zo mooi als het dan ook lukt! Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, ons personeel is hierin heel belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Wij geven onze medewerkers daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zeggen altijd: verras ons maar!”, zo vertellen Carlos en Anneke.

*Nominatie*
Bij hun nominatie kreeg het echtpaar de volgende omschrijving: “Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

*Binden, boeien en behouden*
Voor de officiële bekendmaking sprak Robert Berk van SVH de aanwezigen toe. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zet zich onder meer middels de verkiezing van de diverse HorecaHelden in voor beter personeelsbeleid in de branche. Onderzoek toont namelijk aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam horecapersoneel. Berk: "Je moet als ondernemer tegenwoordig heel gefocust zijn om je mensen te binden, boeien en te behouden. Goed personeelsbeleid draagt bij aan een goed lopende zaak."


~Genomineerden Jouke de Bruin van Kok & De Bruin en Michael Wolf van Envy flankeren de winnaars. Lindner roemde alle genomineerden om hun personeelsbeleid~

*Handige toolkit*
HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via "www.horecahelden.nl":http://www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden. Lindner is te spreken over de toolkit: "Ik wil iedere horecaondernemer adviseren om eens een kijkje op de website van de toolkit te nemen. Dit is echt heel handig."

~Joke Adema~

Overig nieuws