Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

10 november 2011 |
Carlos en Anneke Faes RestaurantHeld 2011

Carlos en Anneke Faes van 'Pannenkoekhuis de Proeftuin' in Eindhoven zijn uitgeroepen tot SVH RestaurantHeld 2011. Ze ontvingen de prijs uit handen van Frank Lindner,
hoofdredacteur van De RestaurantKrant. De huldiging vond plaats bij het restaurant van een van de genomineerden: Jouke de Bruin van 'Kok & de Bruin' in Tricht

HorecaHeld
Het echtpaar Faes dingt nu mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012 die SVH tijdens de Horecava 2012 bekend zal maken. Voor alle genomineerden was er tijdens de uitreiking een certificaat van hun nominatie, het HorecaHelden-speldje, een HorecaHelden-boek en een mooie bos bloemen.

“Verras ons maar”
"De nominatie kwam als een grote verrassing en we hadden zeker niet verwacht te winnen. Ons unieke concept, een fruittuin, landwinkel en pannenkoekhuis, heeft denk ik de doorslag gegeven. Van deze drie elementen één geheel maken is onze uitdaging. Dat kost natuurlijk bloed, zweet en tranen, maar het is zo mooi als het dan ook lukt! Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, ons personeel is hierin heel belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Wij geven onze medewerkers daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zeggen altijd: verras ons maar!”, zo vertellen Carlos en Anneke.

Nominatie
Bij hun nominatie kreeg het echtpaar de volgende omschrijving: “Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

Binden, boeien en behouden
Voor de officiële bekendmaking sprak Robert Berk van SVH de aanwezigen toe. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zet zich onder meer middels de verkiezing van de diverse HorecaHelden in voor beter personeelsbeleid in de branche. Onderzoek toont namelijk aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam horecapersoneel. Berk: "Je moet als ondernemer tegenwoordig heel gefocust zijn om je mensen te binden, boeien en te behouden. Goed personeelsbeleid draagt bij aan een goed lopende zaak."


Genomineerden Jouke de Bruin van Kok & De Bruin en Michael Wolf van Envy flankeren de winnaars. Lindner roemde alle genomineerden om hun personeelsbeleid

Handige toolkit
HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden. Lindner is te spreken over de toolkit: "Ik wil iedere horecaondernemer adviseren om eens een kijkje op de website van de toolkit te nemen. Dit is echt heel handig."
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: