Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Auteur: David Bakker
18 oktober 2018
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het
naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier Bert Wolthuis zelf een heerlijk viergangen-seizoensmenu bereiden en kennis opdoen van de beste wijnen passend bij de gerechten uit het seizoen.

De Cantharel profileerde zich de afgelopen jaren steeds meer als Veluwse Hotelhoeve waar gastvrijheid en lekker eten centraal staan en waar luxe en de natuur met elkaar verweven zijn. Die identiteit past als een jas bij Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan. In 2013 startte hij met een groentetuin achter het hotel en in 2017 zette de ondernemer een nieuwe stap en startte een eigen verswinkel in het nabijgelegen dorp, waar onder de naam Valk Vers dagelijks verse maaltijden worden bereid en verkocht, met producten uit de eigen groentetuin en van lokale leveranciers. In juni 2018 startte hij bovendien met het bezorgen van verse maaltijden in Apeldoorn en omgeving.

Alle nieuwe initiatieven komen voort uit de wens van de ondernemer om gasten weer meer te verbinden met de oorsprong van eten. Zeeuw van der Laan vertelt: “We zijn binnen de Cantharel al jarenlang bewust bezig met voeding. Daarom zijn we ook gestart met de groentetuin. De producten uit de tuin verwerken
we in de keukens van de Cantharel en Huisje James en ook in de maaltijden die we met Valk Vers maken en bezorgen. Samen genieten van gezond en lekker eten, dat is wat we belangrijk vinden en waar we zelf energie van krijgen. Dat delen we dan ook graag met onze gasten.” Het naast het hotel gelegen landhuis
wordt verhuurd als een luxe vakantievilla voor groepen en biedt daarmee de perfecte locatie om deze elementen met elkaar te verbinden. Aan de Keukentafel wordt een stuk van de jarenlange ervaring met en kennis over koken en voedsel met gasten gedeeld. In een ontspannen setting; want het avondje uit zijn staat centraal.

Gasten kunnen de workshop zowel individueel als met een groep reserveren en bereiden met elkaar een viergangendiner en kiezen samen met een sommelier de beste wijnen bij het gerecht.
“We zijn trots op onze samenwerking met Justa van Ryssen, die eerder gewerkt heeft voor Librije’s Atelier. Met hem maken we de verbinding tussen luxe, lekker eten, onze groentetuin en de beste smaken van de Veluwe”, zo vertelt general manager van de Cantharel, Remmert Zandstra. “Dit nieuwe concept past bij wie we zijn en wat we doen. Naast onze outdoortent, Huisje James en ons totaal vernieuwde Live Cooking Concept is de kook- en wijnworkshop aan onze keukentafel opnieuw een manier om gasten echt te verwennen met het beste dat onze omgeving te bieden heeft.

De keukentafel is dagelijks geopend voor individuele gasten en voor groepen tot 20 personen, eventueel in combinatie met een hotelarrangement of een verblijf in het landhuis. Daarmee is het het perfecte avondje uit voor o.a. kookclubs, vrienden, familie en bedrijfsuitjes. Voor groepen boven de 20 personen maken we een maatwerkinvulling. Het keukentafeldiner heeft een openingsaanbieding à €75,- perpersoon, dat is inclusief wijnen en de begeleiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier Bert
Wolthuis.

Overig nieuws